avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sporuri medicale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sporuri medicale

Dacă în cadrul aceleiasi specialitati se pot primi sporuri pentru conditii grele de munca diferite? De exemplu daca asistentele ATI pot primi sporuri diferite fata medicii ati
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:20, 4 Aprilie 2018
Legea 153/2017
art.23 Sporul pentru condiții de muncă

Locurile de muncă și categoriile de personal, precum și mărimea concretă a sporului pentru condiții de muncă prevăzut în anexele nr. I-VIII și condițiile de acordare a acestuia se stabilesc, în cel mult 60 de zile de la publicarea prezentei legi în Monitorul Oficial al României, Partea I, prin regulament-cadru elaborat de către fiecare dintre ministerele coordonatoare ale celor 6 domenii de activitate bugetară, respectiv învățământ, sănătate și asistență socială, cultură, diplomație, justiție, administrație, de către instituțiile de apărare, ordine publică și securitate națională, precum și de către autoritățile publice centrale autonome, care se aprobă prin hotărâre a Guvernului, la propunerea fiecăruia dintre ministerele coordonatoare, a fiecăreia dintre instituțiile de apărare, ordine publică și securitate națională sau a fiecăreia dintre autoritățile publice centrale autonome, cu avizul Ministerului Muncii și Justiției Sociale și al Ministerului Finanțelor Publice și cu consultarea federațiilor sindicale reprezentative domeniului de activitate.

Vedeti
- Anexa II la legea 153/2017
[ link extern ]

- Ordinul MS nr. 547/2010 - aprobarea Regulamentului privind acordarea sporurilor la salariile de baza
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea sporului de calculator. Coman78 Coman78 Vreau sa stiu si eu un baza carei legi se acorda sporul de calculator , lucrând ca asistent medical radiologie.multumesc (vezi toată discuția)
Spor upu smurd asistenti Tete Tete Buna ziua,as dori sa stiu daca exista un spor egal pentru angajatii din cadrul upu sau angajatorul poate decide ca unii sa primeasca mai mult si altii mai ... (vezi toată discuția)
Spor risc biologic Aromei lucian Aromei lucian Daca lucrez că pompier militar profesionist,..,și prin schimb execut servicii...ture...pe echipaj E.P.A Smurd ,ministerul.....inspectoratul nu are obligația ... (vezi toată discuția)