avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pierderea cărți de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pierderea cărți de munca

Buna seara , am pierdut cartea de munca , am lucrat la Preparațiile de cărbune Vai Jiului , in 2004 am băgat ordonanța având un accident de munca , am fost angajata in 1985 , ce trebuie sa fac pentru a avea o copie a cărți de munca ? Eu fiind la munca in Italia Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:02, 12 Februarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nicio institutie din tara nu detin copii de pe carnetele de munca.

Daca carnetul de munca al dvs a fost scanat de catre Casa de Pensii , solicitati acesteia sa va elibereze o copie de pe carnetul de munca scanat.

1. Reconstituirea vechimii in munca (in cazul in care s-a pierdut carnetul de munca) se face pe baza adeverintelor de vechime, intocmite de catre angajatori/lichidatorii acestora in cadrul carora s-a prestat activitate in baza contractelor individuale de munca sau de catre inspectoratele teritoriale de munca pe baza unei cereri insotita de urmatoarele documente :
- Monitorul Oficial al Romaniei in care s-a publicat pierderea carnetului de munca;
- Actele de stare civila, acte de studii.

2. Reconstituire vechime in munca :
Mai intai, este necesar sa declarati pierduta cartea de munca in Monitorul Oficial, prin care sa evidentiati demersurile de reconstituire a actului.

Anuntul privind pierderea carnetelor de munca emise in temeiul Decretului nr. 92/1976, cu modificarile ulterioare, se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea a III-a.

Cu o copie a anuntului sa mergeti la toti angajatorii, care sa va dea o adeverinta prin care sa va reconstituie perioada de munca petrecuta in unitate. Aici problema este mai complexa, intrucat o parte din angajatori mai exista , iar unii nu. Astfel:

- pentru perioadele de dinainte de 1990 , va trebui sa mergeti la fostii angajatori sa va elibereze adeverinte de vechime , iar daca acestia nu mai exista trebuie sa incercati la Arhivele Nationale - Directia Judeteana in raza careia a avut sediul fostul angajator

- pentru perioadele cuprinse intre 1990 pana la 01.01.2011, va puteti adresa direct ITM-ului in raza careia a avut sediul fostul angajator, sens in care veti depune o solicitare in care trebuie sa mentionati datele dvs de identificare, nume,prenume, CNP, adresa ,precum si societatile la care ati lucrat - de preferabil sa scrieti numele corect si CUI-ul acestora. La solicitare veti atasa : copie C.i., copie Monitor Oficial unde ati publicat pierderea carnetului de munca.

- pentru perioadele de dupa 01.01.2011, va trebui sa mergeti la fostii angajatori sa va elibereze adeverinte de vechime, iar daca acestia nu mai exista trebuie sa incercati la Arhivele Nationale - Directia Judeteana in raza careia a avut sediul fostul angajator sau sa luati legatura cu lichidatorii judiciari sau cu detinatorii legali ai arhivei acestora.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carte de munca pierduta-ce este de facut? marinel67 marinel67 Am pierdut cartea de munca ,cum pot reconstitui vechimea ?Detin o copie a cartii de munca dinainte de a fi scanata ,copie facuta in 2007 ,mentionez ca mai am ... (vezi toată discuția)
Bună ziua în cazul în care cartea de muncă a fost pierdută,cum ... Alexandra.Lavinia Alexandra.Lavinia Bună ziua în cazul în care cartea de muncă a fost pierdută,cum se poate recupera? (vezi toată discuția)
Carte de munca pierduta de angajator Hilos Hilos Buna seara doresc sa stiu cum pot afla seria si nr al carti de munca ia find pierduta de angajator Vreau sa declar la Monitorul Oficial cartea de munca ... (vezi toată discuția)