avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1129 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Accident rutier
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Accident rutier

Am accidentat o persoana pe trecerea de pietoni.
Are urmatorul diagnostic : traumatism cranio cerebral minor , grad 0 , prin accident rutier, cu plaga frontala dreapta cu hematom , fractura nazala fara deplasare. Persoana a avut 2 zile de internare in spital ( dar nu a stat nici un moment in spital si a plecat acasa).
Intrebare : Cate zile de ingrijiri medicale poate primi de la IML?
La ce articol penal din Codul Penal se poate incadra fapta?
Cel mai recent răspuns: mbalasfi , utilizator 18:28, 27 Februarie 2006
Ca sa fiu mai explicit conduceam o duba peugeot boxer an 2003(60.000km parcursi). Incarcatura a fost nominala si viteza de aproximativ 90 km/h. Dupa studii elaborate s-a demonstrat faptul ca din momentul aparitiei unui obstacol pina la actiunea omului se pierde aproximativ 1.5s, pina autovehicolul intra in modul frinare(se blocheaza rotile) inca cel putin o secunda deci la viteza de 90km/h cele doua 2.5 secunde reprezinta inca 62m. Parcarea benzinariei de unde a iesit coparticipantul la accident era mascata de tufe inalte de 3m si ieseau dintrun sant la aceeasi adincime. Carnea de pe cauciucuri s-a mincat pina la tresa(2,5cm) in timpul mersul frinat.
In momentul in care eu am pus frina aproape depasisem camionul dar fiind si eu cu duba si incarcat mi-am dat seama ca si daca as fi accelerat nu aveam timp sa termin depasirea. Sa ma bag in dreapta nu puteam risca deoarece o lovitura in colt (dreapta-spate) asa cum venea camionul se putea solda cu rasturnari sa aruncaturi de pe carosabil. In stinga nu puteam iesii deoarece era un sant de vreo 2m lat de 4.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un accident cu vatamare corporala poate sa ramana fara urmari pentru cel vinovat? ionelushh ionelushh daca un sofer accidenteaza un copil....si-l baca in spital (piciorul rupt) nu s-a facut dosar ,nu i s-a supendat permisul...si nici macar o amenda nu a ... (vezi toată discuția)
Accident auto flokeke flokeke am fost implicat intrun accident auto.am avut 28 de metri de urme de franare pe partea stanga si 8 metri de franare pe ambele roti.cum pot afla ce viteza am ... (vezi toată discuția)
Accident rutier bechet-calafat alexflav alexflav va rog a-mi raspunde la o intrebare in legatura cu un accident soldat acum 1 an si jum ,in cercetare inca! evenimentul s a petrecut pe banda mea de mers lucru ... (vezi toată discuția)