avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Hotarari adunare generala
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Hotarari adunare generala

Am solicitat presedintelui asociatiei print o petitie sa mi prezinte o copie a procesului verbal al adunarii generale care a avut loc si hotararile care sau luat , hotarari care asa cum prevede un articol din Legea nr .230 / 2007 trebuia comunicate in scris tuturor proprietarilor .
Pentru ca nici pana la aceasta data nu am primit un raspuns , comunicarea nu a avut loc si nici afisarea la avizier , ma adresez Dumneavoastra cu urmatoarea intrebare :
- Care este urmatorul pas in afara faptului ca trebuie sa ma adresez serviciului din primarie ?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 18:51, 13 Februarie 2018
1 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ati participat la AG pentru care solicitati procesul verbal?
Urmatorul pas este instanta de judecata sau convocarea unei ad gen extraordinare si schimbarea presedintelui in cazul in care abuzeaza de functie si nu isi indeplineste atributiile din L230/2007.
Da , am participat si motivul solicitarii procesului verbal il constituie faptul ca a fost intocmit de vicepresedinte si ca acum doi ani am constatat ca ce s a hotarat in respectiva adunarea nu era in concordanta cu cele afisate la avizier ; adica nu s a hotarat mariri de salarii , dar la avizier a aparut ca s a votat cate 5 lei de apartament si altele .
Imi sugerati ca urmatorul pas ar fi instanta de judecata , pai stati ca peste cateva saptamani am prima infatisare si tot pentru faptul ca nu imi pune la dispozitie documentele solicitate si acest lucru se datoreaza faptului ca nu suntem informati caci deciziile pe care le iau in comitetul executiv nu se afiseaza , asa cum ne am trezit cu wc - ul la subsol fara sa stim si am aflat intamplator
Este a doua chemare in instanta in 3 ani de zile , la prima nu au respectat hotararile judecatoresti si ar trebui sa merg din nou in instanta , pai ce sa fac sa merg numai in tribunale ?
Ati mai sugerat convocarea unei noi adunari generale extraordinare pentru schimbarea presedintelui , pai nu v am spus ca aici este un grup ca sa nu ma exprim altfel care se aleg intre ei si nimeni nu doreste sa intre in grup pentru ca dupa 2 - 3 sedinte pleaca singur
Am remarcat faptul ca raspunsul dat de cyan a primit doua voturi negative ! asi dori sa i intreb pe aceia care nu au fost multumiti de raspuns , sa spuna parerea si care ar fi fost raspunsul ?
O zi buna va doresc .
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Am spus-o de fiecare data si o voi repeta pana se vor satura si cei care imi dau voturi negative, foarte multi nu isi cunosc drepturile prevazute de lege, nu au mentalitate de proprietar, nu vor sa se implice, sa munceasca altii pentru ei, daca o fac prost, ce conteaza? daca sunt furati, au furat prea putin! nu ii intereseaza ce este inafara usii. Iar cei care sunt mai tari in gura si vad ca ceilalti sunt apatici, sa nu zic prosti, isi fac mendrele cum vor. Cate putin de la mai multi! trai neneaca pe banii fraierilor.!

Offtopic
Un vot negativ stiu sigur de la cine l-am primit dar cum aici nu participam la alegeri nu imi influenteaza ratingul! :))
Pana la urma aceste hotarari ale adunarii generale trebuiesc aduse la cunostiinta proprietarilor ? exista un termen de cand a avut loc adunarea respectiva ? - o zi , o saptamana , o luna - caci termenul de contestare este de 45 de zile si daca s a hotarat ceva contrar legilor nu se mai poate face nimic .
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Art 26 din L230/2007 in care era prevazut termenul de 45 zile a fost declarat neconstitutional de CCR prin decizia nr. 670 din 18 mai 2011.

[ link extern ]

Articolul 25
(4) Hotărârile adunărilor generale se consemnează în registrul de procese-verbale al asociaţiei de proprietari, se semnează de către toţi membrii comitetului executiv şi se comunică, în scris, tuturor proprietarilor.

In baza acestei prevederi din lege se intelege ca hotararile trebuie comunicate in scris si nu prin afisare, cel putin asa interpretez eu.
Adica asociatia sa trimita o "scrisoare" fiecarui proprietar prin ii comunica ce hotarai au fost adoptate la ag.
Legea are bube destule, printre altele nu se precizeaza termenul comunicarii hotararilor ag.
Insa
Articolul 10 prevede ca
(1) Proprietarii au dreptul să cunoască toate aspectele ce ţin de activitatea asociaţiei şi au acces, la cerere, la orice document al acesteia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. am o situatie si nu stiu cat de legala este. la asociatia ... Catalin costache Catalin costache Buna ziua. Am o situatie si nu stiu cat de legala este. La asociatia de proprietari unde sunt administrator sa hotarat sa nu se mai tina adunari generale ... (vezi toată discuția)
Anulare p.v. ale adunarilor generala a asociatiei de proprietari solo.mio solo.mio As. de proprietari este data in judecata si se solicita anularea tuturor p.v. ale adunarilor generale sub motivul ca acestea nu au fost convocata in mod ... (vezi toată discuția)
Asociatia de proprietari lucian67 lucian67 buna dimineata , as dorii daca se poate sa ma lamuriti intr-o problema si anume daca o asociatie de locatari poate functiona si fara presedinte al asociatiei ... (vezi toată discuția)