avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Plata impozit venit din drepturi de autor
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Plata impozit venit din drepturi de autor

Buna ziua,

Lucrez la o revista cu contract cesiune drepturi autor si in acelasi timp primesc si indemnizatia de somaj (pot obtine venit din drepturi de autor pt ca nu depasesc suma de 500 lei, prevazuta de lege).

Firma imi plateste 10% impozit pe venit, iar restul de 6% nu se stie, teoretic eu trebuie sa platesc?
de la firma mi s-a adus la cunostinta varianta ca daca am venit mic din drepturi de autor, statul acopera aceasta suma si nu voi plati nimic.

As vrea sa aflu daca este posibil sa platesc sau nu 6% din venitul obtinut?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: t.simona , utilizator 17:01, 23 Octombrie 2009
Impozitul in cazul veniturilor din cedarea drepturilor de autor este de 10% iar nu de 16% astfel incat nu mai aveti de ce sa achitati inca 6%.:)
irinamayer a scris:

Impozitul in cazul veniturilor din cedarea drepturilor de autor este de 10% iar nu de 16% astfel incat nu mai aveti de ce sa achitati inca 6%.:)



Impozitul este de 16%, 10% se retine prin stopaj la sursa, restul se achita direct de catre contribuabil in urma completarii declaratiei 200.
La venit din proprietate intelectuala, asa cum sunt si drepturile de autor, prin decl 200 se stabileste venitul net prin scaderea din venitul brut a unei cote de cheltuieli de 40% si contributiile sociale platite. Rezulta ca nu veti avea de plata 6%, ci o suma mai mica.
Nu este mentionat in Codul fiscal nici o reducere a acestui impozit in functie de veniturile realizate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract pe drepturi de autor eu fiind deja angajat altundeva de cateva luni marius_wiz marius_wiz ce plati sunt de platit pentru contract de cesiune drepturi de autor in afara de 10 % retinere la sursa pentru cesionar. sanatate, casa , impozit ? multumesc (vezi toată discuția)
Impozit pe venituri din drepturi de autor ewe ewe Va rog -ajutor!In cazul in care o institutie de invatamant privata solicita unui prof. univ. dr. -rezident-sustinerea unui curs (din publicatiile personale ... (vezi toată discuția)
Cine plateste 16% la drepturi de autor? anmarr anmarr situatia este urmatoarea: eu- p.f. am incheiat un contract de drepturi de autor cu o societate, negociind suma pe care tb sa o primesc in urma serviciilor ... (vezi toată discuția)