avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 168 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Unde se face plata contributiilor pe salarii
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Unde se face plata contributiilor pe salarii

Buna ziua! In cazul unui SRL infiintat de cateva saptamani, cu un singur salariat (CIM, norma intreaga) in persoana asociatului unic (si administrator), care trebuie sa faca dovada platii salariului si a contributiilor aferente, care e procedura ? Semnez un stat de plata cum ca mi-am primit salariul si ma duc la Casa de Pensii si de Casa de Asgurari de Sanatate sa inchei contract in numele angajatorului, apoi deschid dosar de asigurat pt angajat si virez contributiile aferente salariului acelui angajat (adica aceeasi persoana cu a administratorului SRL-ului) ? Online exista vreo aplicatie, pt a scapa de toate drumurile astea, ca n-am gasit nimic?
Multumesc pt lamuriri!
Ultima modificare: Marți, 13 Februarie 2018
co.mihai, utilizator
Cel mai recent răspuns: co.mihai , utilizator 23:47, 13 Februarie 2018
Va duceti la ANAF si completati declaratia 010 Declaratia de mentiuni o gasiti la o cautare pe google pentru inregistrare contributii salariale! Apoi se vor depune lunar declaratii (D112) vedeti formularul pe anaf. ro; si apoi veti plati aceste contributii lunar pana in data de 25 a lunii urmatoare in conturile de trezorerie pentru contributii , exista program ordine de plata foi de varsamant tot pe Anaf.ro, sau puteti face platile prin internet baking. Daca aveti salariati sunteti obligat pentru depunere declaratii contributii salariale sa aveti certificat digital calificat (semnatura electronica ). Daca nu va descurcati cu atata informatie consultati un contabil sau consultant din zona dumneavostra sa va indrume ce aveti de facut!
Va multumesc pt raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamuriri despre angajatii unei asociatii de proprietari lorelena1306 lorelena1306 Urmeaza sa fiu administrator cu Contract Individual de Munca al unei asociatii de proprietari. Sunt inregistrata in Revisal, ANAF. 1.Ce formulare trebuie ... (vezi toată discuția)
Depunere declaratie 112 pentru angajat cu timp partial mirela.onciu mirela.onciu Daca angajez un salariat care mai are un loc de munca, eu il angajez cu timp partial, ce contributii platesc pentru el, ce declaratii trebuie sa depun, si d112 ... (vezi toată discuția)
Depunere d100 bluenote bluenote Va salut! Am un SRL infiintat de 3 luni, iar in luna martie mi-am facut si contract de munca pe firma, cu norma intreaga, in speranta ca voi avea ceva ... (vezi toată discuția)