avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1054 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract intretinere- punere in posesie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract intretinere- punere in posesie

Buna ziua, mama a decis sa treaca casa si pamintul aferent printr-un contract de intretinere, dar dupa decesul dumneaei,eu cum intru in posesie?ce acte trebuie sa fac? Si cind pot trece contractele de la curent,apa(utilitati) pe numele meu?Se poate si in timpul vietii sau dupa deces k sa nu fie probleme?
Cel mai recent răspuns: DANUT112 , utilizator 18:24, 16 Februarie 2018
Buna seara ,mai am citeva intrebari daka de poate:
Am fost astazi la notatr ,am facut actele , dar am ramas cu citeva nedumeriri
1 De ce nu s-a trecut si onorariul in contractul de intretinere,?mentionez k mi s-a dat bon fiscal cu suma onorariului, iar alte sume au fost trecute pe care am primit chitante!
2 Contractul de vinnzare cumparare (vechi)care specifica ca mama este propietar a ramas la notariat, au spus k ala ramine la ei la fel k si actele de la intabularea suparafetei de pamint,
Noi am ramas doar cu 2 duplicate ale actului facut acum
3 daka mama sa spunem prin absurd k anuleaza actul facut acum, ea de unde mai poate lua un act de propietate?
Multimesc anticipat
1. In cazul actelor perfectate la unele birouri, nu se menționează cuantumul onorariului (deși recomandările organelor de conducere este să se menționeze). E o chestiune ce ține de practică din acel birou și de tehnoredactare.
Citiți antetul de pe fiecare chitanță. Chitanta cu datele biroului este cea pentru onorariu + tva. Chitanța cu "Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară...- Biroul de Cadastru și publicitate imobiliară " este pentru taxa de intabulare (care e 0,15% din valoarea imobilului, calculată în funcție de expertiza notariala). Chitanța cu INFONOT este pentru verificările la Registrele Naționale Notariale. Vi s-a verificat regimul matrimonial (Mai exact daca ati încheiat înainte vreo convenție matrimonială) și dvs si mamei, apoi daca mama a mai făcut vreo liberalitate și probabil înscrierea contractului.
Notarii sunt colectori de taxe. Dacă ați lăsat 3000 de lei, de exemplu, mai bine de jumătate sunt percepuți pentru alte instituții. De aceea, ati primit mai multe chitanțe.
2. Puteti solicita oricand o copie legalizată după actul de proprietate. Documentația actului dvs este păstrată în arhiva biroului vreo 20 de ani, după care sunt transmise către arhivele statului
Vi s-a oprit actul pentru că proprietatea deja s-a transmis. Actul dvs este contractul de întreținere (cele 2 duplicate pe care le-ați primit și care nu se semneaza)
Ganditi-va și la considerentele de siguranță. Dvs sunteti de buna credinta, dar vine x și vinde un teren și a doua zi merge la alt birou notarial, cu același titlu și îl vinde din nou.
Ultima modificare: Joi, 15 Februarie 2018
raluk0207, utilizator
Multumesc frumos pentru raspunsurile primite !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mama a pierdut actele de proprietate ale apartamentului. acum ea într-un azil, ce pot face pentru a scoate alte acte? FlorinChiva FlorinChiva Bună ziua. Mama mea a pierdut actele de proprietate ale apartamentului. Proprietari au fost ea și tatăl me care a decedat. Nu s-a făcut moștenire după ... (vezi toată discuția)
Detalii succesiune ContSters181113 ContSters181113 Buna ziua Nu stiu cum sa procedez intr-un asemenea caz. Tatal meu locuia de 13 ani in casa bunicii mele (mama lui, care a murit acum 1 an si 10luni), ... (vezi toată discuția)
Declaratie notariala - cum pot vedea online daca a fost inregistrata ? nicoletaX32 nicoletaX32 Am depus la notar declaratie de acceptare a mostenirii. Am primit in original cu numar inseriat. Cum pot vedea daca apar in registrele notariale cu ... (vezi toată discuția)