avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Soția mea vrea să renunțe la moștenire în ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Soția mea vrea să renunțe la moștenire în favoarea mamei sale. Ce se va întâmpla cu moștenirea după decesul soacrei?

Tatăl sotiei mele a decedat și a rămas mama ei. Sotia vrea să renunțe la succesiune în favoarea mamei că sa poată ea se descurce cu ce a rămas dar cînd mama ei decedează ce se întîmpla cu moștenirea?
Ultima modificare: Vineri, 16 Februarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Sa tineti cont ca in situatia in care sotia dvs. renunta la mostenirea de pe urma tatalui, aceasta fiind singura fiica, la succesiune va fi chemata cealalta clasa de mostenitori, respectiv rudele socrului dumneavoastra. Cel mai bine este ca sotia dvs. sa accepte mostenirea si ulterior sa faca impreuna cu mama dumneai partaj prin care acesteia ii pot reveni bunurile ramase de pe urma socrului dvs.
6 din 8 utilizatori consideră
acest răspuns util
Și cam ce o împiedică pe mama soției dvs. să se „descurce cu ce a rămas” și FĂRĂ renunțarea soției dvs. la moștenirea tatălui ei?
Ar avea de săpat vreo grădină și nu se poate descurca fiindcă este coproprietar cu fiica ei?

Nu, renunțarea nu este o idee bună. Ori există un motiv serios pentru a adopta o astfel de poziție, ori ... mă tem că soția dvs. o să plângă în viitor pe la ușile noastre, aflând cât de bine s-a „descurcat” soacra dvs. Singurică sau sub influența te miri cui de prin preajmă. Și am exemple nenumărate.

În plus, dacă soția dvs. este singurul descendent (din clasa 1 de moștenitori) renunțarea ei s-ar putea să fie în profitul cui nu v-ați gândit (frați, surori ale tatălui, nepoți de frate soră ai tatălui - moștenitori din clasa a II-a).
Ultima modificare: Joi, 15 Februarie 2018
romascanu, moderator
5 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
In caz de renuntare trebuie sa aveti in vedere preved.art.1.121(2)NCC"Partea renuntatorului profita mostenitorilor pe care i-ar fi inlaturat de la mostenire sau celor a caror parte ar fi diminuat-o daca ar fi acceptat mostenirea."
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune allexandru83 allexandru83 Buna ziua, Se doreste dezbaterea succesiunii dupa defunct. Pe langa partea din mostenire de care beneficiaza sotia, daca fiica defunctului renunta la ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am o garsoniera poprietate comuna cu sotia defuncta ... myinfo myinfo Buna ziua, am o garsoniera poprietate comuna cu sotia defuncta cu care am avut o fiica. Cum locuiesc in strainatate, toate demersurile le-am facut la ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune (mostenire). GMarin GMarin Prezentare pe scurt: Socrii mei si doi copii (baiat si fata) casatoriti. In anul 1997 decedeaza fiul si ramin in urma sotia si o fiica a lor. In anul 1999 ... (vezi toată discuția)