avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 278 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale procedura de schimbare a statutului firmei
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

procedura de schimbare a statutului firmei

Sotul meu este, incepand cu noiembrie 2008, asociat si administrator impreuna cu celalalt asociat al unei firme. Aceasta firma a acumulat datorii la stat provenind din perioada anterioara asocierii Adica impozit forfetar si tva din facturi anterioare lui noiembrie 2008), de aceea am decis ca sotul meu sa se retraga din societate, si ca asociat, si ca administrator. Cum trebuie procedat pentru a iesi din firma? Firma are si un sold de casa foarte mare, inca din momentul asocierii, dar acesti bani nu au existat nici atunci. Am creditat in noiembrie firma cu o suma de bani. Cum trebuie procedat ca sotul meu sa se retraga din firma, dar sa fie exonerat de responsabilitatea acestor datorii la stat, a soldului din casa si sa poata sa-si retraga si banii cu care a creditat societatea (are chitanta)? Si ce pasi trebuiesc urmati pentru a se retrage din firma, deci de schimbare a statutului? Multumesc, e foarte important sa am un raspuns, luni vreau deja sa pornim procedura.
Cel mai recent răspuns: Mihail Cazacioc , Consilier juridic 17:53, 21 Octombrie 2009
Ar trebui sa ne lamuriti un pic care sunt prevederile din Actul constitutiv al societatii, referitoare la cesiunea partilor sociale, adoptarea hot AGA, structura actionariatului(in procente cat detine fiecare asociat), raspunderea asociatilor.
In ceea ce priveste atragerea raspunderii personale a asociatilor cu bunurile proprii, aceasta intervine in caz de insolventa a societatii si numai in situatiile limitativ prevazute de legea 85/2006 art.138.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspundere administrator fannatura fannatura Am mai scris pe acest forum, acum revin cu alta problema. Anul trecut in noiembrie sotul meu a intrat asociat intr-o firma, cu 50%, iar in statut ambii ... (vezi toată discuția)
Raspunderea unui fost asociat si administrator fannatura fannatura Sotul meu a intrat asociat cu 50% actiuni intr-o firma care era infiintata din 2006, in plus administrator impreuna cu asociatul. S-au asociat in noiembrie ... (vezi toată discuția)
Cesiune parti sociale neinregistrata la reg comertului Elyazar Elyazar Buna ziua, V-as fi recunoscunoscatoare daca ati putea sa ma lamuriti in legatura cu urmatoarea problema. Incepand cu anul 2005 am fost asociat 50 % intr-o ... (vezi toată discuția)