avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 293 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce trebuie trecut in actele de succesiune?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce trebuie trecut in actele de succesiune?

Buna ziua. Am urmatoarea speta:
In anul 1975 tata si mama au cumparat o casa de 100 mp si teren cu drept de folosinta de 129 mp (cu tot cu casa). In anul 1977 casa a cazut la cutremur si aici detin o dovada din 25.03.1977 in care se stipuleaza ca imobilul se propune pentru demolare nefiind locuibil si o adresa din 02.04.1977 prin care tata era invitat la OPCL probabil pentru ajutorul de stat. Din cate am inteles de la tata s-a dat un decret prin care fiecare e liber sa construiasca pe vechile hotare ale casei, noua casa. In 1989 a murit mama si s-a facut succesiunea insa in acest act de mostenire a fost trecuta descrierea casei achizitionata din 1975. In 2011 a murit si tatal si atunci am realizat ca terenul de 129 mp nu era al nostru (eu si fratele meu) si prin ordinul prefectului ni s-a conferit proprietatea de cate 1/2 din cei 129 mp. Odata cu aceste lucruri am realizat ca terenul era defapt de 394 mp si am dat primaria in judecata si in 2016 am castigat si diferenta de pamant tot cate 1/2 fiecare. Acum dorim sa facem succesiunea imobilului deoarece acest bun a mai ramas pe numele tatalui, (cate 3/8 eu si fratele si 2/8 tata dupa succesiunea facuta dupa mama). La notar s-au facut actele dar tot pe descrierea casei vechi, insa odata cu castigarea terenului in plus la judecatorie s-a facut si o expertiza tehnica din care a reiesit faptul ca actuala casa (cea ridicata la cutremur) are 161 mp. Notarul spune ca nu poate trece aceasta suprafata deoarece nu exista act de proprietate, titlu de proprietate cu aceasta suprafata. Casa nu a fost inscrisa la cadastru si nici intabulata inca. Noi am dori sa apara in certificatele de mostenitor cei 161 mp. La finante platim impozitul pe 161 mp, din 2016 (probabil dupa ce am dus la finante copie hotarare judecatoreasca si expertiza tehnica). In hotarare nu se vorbeste de suprafata actuala a imobilului insa la final exista ceva de genul, ca expertiza tehnica face parte integranta din hotarare,
Multumesc.
Ultima modificare: Joi, 15 Februarie 2018
luciffere, utilizator

Alte discuții în legătură

Mostenire bunuri de la bunic Raimonda Raimonda Va prezint urmatoarea situatie: -casa construita de parintii mei in 1960,dar pe numele bunicului -taxele casei platite de parintii mei -exista ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren, dezmembrare. buna ziua! am intalnit o problema ... vitalsmart vitalsmart Vanzare teren, dezmembrare. Buna ziua! Am intalnit o problema la achizitia unui teren. Vanzatorul are un lot de 5000mp. Pe acest teren este o casa. La OCPI ... (vezi toată discuția)
Fond funciar capucino capucino Buna seara. Mi s*a ivit o situatie interesanta si nu stiu pe care cale sa o apuc. Bunicul meu a detinut un teren de 3500 mp. Bunicul a avut 5 copii, din ... (vezi toată discuția)