avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 963 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Coeficient de ierarhizare modificat de la 01.01.2018
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Coeficient de ierarhizare modificat de la 01.01.2018

Lucrez intr-o primarie locala in care la data de 01.08.2017 au fost stabiliti coefiecintii de ierarhizare pe functii si gradatii de catre consilul local. O data cu cresterea salariului minim pe econimie de la 01.01.2018 de la 1450 lei la 1900, noua ni s-au scazut coefiecintii de ierarhizare pentru ca noul salariu sa ramana cam ca si cel incasat pentru decembrie 2017. Este corect sa se modifice acesti coeficienti fara a avea motive si fara a ni se aduce acest lucru la cunostinta?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:51, 22 Noiembrie 2018
Nu avea cum sa va scada coeficientii ... ati primit decizie de stabilire anoului salariu ?Daca da,la ce data?
Printr-o noua hotarare de consiliu s-a modificat nomenclatorul cu privire la ierarhia functiilor publice incepand cu 01.01.2018 prin care s-au micsorat coeficientii de ierarhizare fara a ni se aduce noua angajatilor la cunostinta aceasta modificare si fara a ni se motiva de ce. Au fost facute noi dispozitii pentru fiecare angajat, insa doar celui care pune viza CFP i s-a adus la cunostinta acest aspect. Se poate face acest lucru fara ca angajatul sa stie si fara a se modifica fisa postului? Am intelege acest aspect daca ar fi scazut si sarcinile din fisa postului.
Trebuie sa primiti decizia in cauza si apoi s-o contestati.
Buna ziua, ce ati mai rezolvat in legatura cu coeficientii? Cred ca urmeaza sa ne lovim si noi de o scadere a coeficientilor ca sa nu beneficiem de marire si as vrea sa stiu cum ati procedat. Multumesc
Nu s-a rezolvat nimic. Am ramas la fel si as vrea sa cobesc, dar in aproximativ o luna probabail o sa ne lovim de aceeasi problema datarita majorarii minimului pe economie de la 1 decembrie. Se pare ca unii fac ce vor ei jucandu-se cu salariile angajatilor.

crisnov a scris:

Buna ziua, ce ati mai rezolvat in legatura cu coeficientii? Cred ca urmeaza sa ne lovim si noi de o scadere a coeficientilor ca sa nu beneficiem de marire si as vrea sa stiu cum ati procedat. Multumesc

Alte discuții în legătură

Legea 153/2017 - dubla majorare salarii bugetari in 2017? Andrei.masca Andrei.masca Caz: Angajare in sistemul public in august 2017. Salariul a fost calculat conform legii 153/2017 astfel: 1450 × coeficient aferent functiei × procent ... (vezi toată discuția)
Legislatie onicico onicico Anul trecut salariul minim a fost de 1450lei.De la 1 ianuarie 2018 s-a mărit.Angajarea mea s-a facut in noiembrie 2017 cu 1450.Nu ar fi trebuit să primesc un ... (vezi toată discuția)
Salarizare cu studii superioare dellacroce29 dellacroce29 buna ziua.este adevarat faptul ca daca esti absolvent de studii superioare ar trebui sa beneficiezi de ceva in plus la salariu,chiar daca nu activezi in ... (vezi toată discuția)