avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... achizitionare imobil ipotecat, proprietarul are ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

achizitionare imobil ipotecat, proprietarul are datorii mari

Salutare! Imi cer scuze daca intreb ceva despre care s-a discutat deja!
Doresc sa achizitionez un apartamen prin credit ipotecar. Apartamentul respectiv, care este vandut prin agentie imobiliara, este ipotecat de catre proprietar, contra sumei de o suta mii lei la o banca. Astazi, agentul imobiliar a venit la banca la care fac ipotecarul si a adus acordul bancii la care este ipotecat apartamentul, din care reiese ca eu voi plati datoria respectiva iar banca isi ridica ipoteca. Toate bune pana aici.
Problema este ca am vazut ca acel acord este incheiat intre o firma, la care este administrator proprietarul apartamentului, si banca care are ipotecat apartamentul. La o cercetare mai amanuntita, am aflat ca acea firma este in faliment si are datorii de peste 7 miliarde lei vechi, aceasta fiind data si in judecata pentru drepturi banesti mai demult.
Intrebarea mea este: dupa ce banca mea achita ipoteca apartamentului, exista posibilitatea ca mai tarziu sa am probleme legate cu apartamentul, din cauza firmei cu datorii la care actualul proprietar este administrator?
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 16:17, 16 Februarie 2018
Căutați alt apartament.
Daca am inteles bine speta, societatea a facut un credit pe care persoana fizica l-a garantat prin ipoteca asupra apartamentului. Cata vreme dvs platiti suma mentionata de banca in acordul de instrainare si ipotecare si banca va radiaza ipoteca, iar imobilul este liber de orice alte sarcini nu riscati nimic in ceea ce priveste alte datorii pe care le-ar mai putea avea societatea respectiva. Vanzatorul dvs raspunde cu apartamentul in fata bancii pentru garantarea creditului contractat de societate numai pana la valoarea din contractul de ipoteca, deci nu intereseaza alte debite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare coplatitor?! gps gps eu si sotul avem un credit ipotecar in chf, pt care tocmai am facut o noua restructurare, si ne-au cerut sa avem un co-platitor, deoarece conturile noastre ... (vezi toată discuția)
Credit ipotecar ContSters202285 ContSters202285 Am cumparat o casa cu credit ipotecar in valoare de 80 mii de euro. la doi ani de la acest credit sotul meu pe aceeasi casa a mai facut un credit ipotecar, pe ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, as dori sa cumpar un apartament dar, proprietarul ... Paul2017 Paul2017 Buna ziua, As dori sa cumpar un apartament dar, proprietarul imi spune ca acesta se afla sub ipoteca la banca. Cum ma poate incurca acest ... (vezi toată discuția)