avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 222 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare coplatitor?!
Discuție deschisă în Executare silită

executare coplatitor?!

eu si sotul avem un credit ipotecar in chf, pt care tocmai am facut o noua restructurare, si ne-au cerut sa avem un co-platitor, deoarece conturile noastre sunt poprite. mentionez ca avem o firma in reorganizare, pt care am girat la alte banci cu bilete la ordin pe numele nostru, care acum sunt scadente, si, intrebarea mea este: daca firma da faliment si nu isi acopera datoriile, debitorii firmei se vor indrepta si asupra coplatitorului nostru la creditul imobiliar? dar daca reusim sa scapam de popriri si de firma aceea cu bine, dar nu mai putem plati creditul ipotecar, coplatitorul va trebui sa plateasca in locul nostru?
Cel mai recent răspuns: gps , utilizator 21:22, 4 Octombrie 2012
Da, se vor indrepta si impotriva codebitorului pentru ca va fi obligat sa renunte la beneficiile de diviziune si discutiune. In fond cam asta ar fi si ratiunea pentru care va cer un codebitor (altfel l-ar solicita doar ca sa mai semneze cineva pe contractul de credit).
va multumesc mult pt raspuns!
raspunsul pt a doua intrebare mi se pare logic, dar, nu inteleg de ce trebuie sa raspunda coplatitorul pt datoriile firmei pt care ne-a fost facuta poprirea...asa este? am inteles bine?
Imi cer scuze insa dupa ce am vazut mesajul dvs. am citit mai bine si mi-am dat seama ca am gresit. Am crezut ca sunteti garanti ipotecari pentru creditlu luat de societate insa se pare ca sunt 2 crdite distincte. In cazul acesta coplatitorul va fi executat silit doar in cazul in care nu va onorati obligatiile in contractul de credit PF si pentru care ati garantat cu ipoteca. Creditul luat de PJ nu-l afecteaza cu nimic pe codebitor. Scuze...
dar in cazul in care datoriile PJ nu sunt acoperite de procedura de faliment, si nici de casa pt care am luat creditul ipotecar? nici atunci nu raspunde coplatitorul?
Daca nu veti plati creditul ipotecar, coplatitorul va plati in solidar cu dvs.
Casa cu ipoteca nu va fi executata pt datoriile persoanei juridice daca dvs ca persoane fizice sunteti proprietari.
Daca acea casa are vreo legatura cu firma ( sau se va atrage raspunderea administratorului) si ajunge la executare silita a casei, prima care se va indestula va fi banca care are instituita ipoteca, daca ramane vreo diferenta de plata, abia atunci se ajunge sa plateasca respectivul coplatitor tot in solidar.

Alte discuții în legătură

Garant ipotecar - codebitor solidar seba1978 seba1978 Buna ziua, Speta pe care doresc sa o expun s-a mai dezbatut deja, dar nu am gasit un raspuns 100% sigur. Asadar, Am contractat un credit de tip punte in ... (vezi toată discuția)
Subiect: partaj apartament cumparat cu credit ipotecar d-r d-r Creditul ipotecar a fost achizitionat doar pe baza veniturilor fostului sot ,el fiind titularul creditului . Ce obligatii are fosta sotie la executarea ... (vezi toată discuția)
Credit ipotecar FFLORIN1976 FFLORIN1976 Bună ziua! Am un credit ipotecar în chf la CEB , creditul este pe numele meu cu soția codebitor și mama mea la fel codebitor. În momentul de față eu ... (vezi toată discuția)