avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune, mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune, mostenire

Buna ziua. Mama mea face 2 ani de cand a decedat in septembrie anul acesta, tatal meu a decedat acum in ianuarie, eu mai am 3 surori. Dupa moartea tatalui surorile mele mi-au spus ca s-a facut o hartie la notariat(cand tata era inca in viata) prin care eu sunt dezmostenit de tatal meu, ce hartie poate fi aceea si daca este valabila? tinand cont ca eu nu am stiut nimic, nu am fost prezent pentru ca locuiesc in Spania. Eu acum mai am drept la casa ramasa in urma decesului parintilor?
Ultima modificare: Joi, 15 Februarie 2018
Laura031113, utilizator
Cel mai recent răspuns: jenna , utilizator 18:14, 16 Februarie 2018
Teoretic da. Faptic s ar putea să aveți vreo o surpriza și chiar sa existe vreo un act notarial, nu neapărat de natura celui invocat de cele 3 surori...
Ultima modificare: Joi, 15 Februarie 2018
ContSters454516, utilizator
Ma scuzati, nu inteleg la ce va referiti, ce fel de act? O dezmostenire se poate face asa usor? La notariat nu trebuia sa se prezinte o hartie de la medic cum ca tatal meu este apt din punct de vedere medical ca sa faca o asa hartie prin are sa ma dezmosteneasca?
Nu va mai luati dupa ce spun surorile dvs. Cel mai bun sfat pe care vi-l pot da acum este sa mergeti URGENT la Consulatul Romaniei din Spania si sa faceti declaratii de acceptare a succesiunii tatalui si a mamei. Consulatul va inregistra automat aceste declaratii in Registrele Nationale, Pentru a da aceste declaratii veti avea nevoie de certificatul dvs. de nastere si o copie de pe certificatele de deces ale parintilor. Dupa ce dati aceste declaratii nu mai intreprindeti nimic, doar asteptati ca surorile dvs. sa deschida succesiunile. Cand surorile vor dori sa dezbata succesiunile, notarul va verifica registrul de succesiuni si va constata faptul ca aveti calitatea de mostenitor. Fara dvs. surorile nu vor putea dezbate mostenirile. Sau, faceti-va drum in Romania si mergeti dvs. personal la un notariat din localitatea unde parintii au avut ultimul domiciliu si faceti cererile pentru deschiderea succesiunilor.
Va multumesc frumos pentru raspunsuri
Cu mare drag.

Laura031113 a scris:

Va multumesc frumos pentru raspunsuri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prietenul meu poate fi dezmostenit? irinacristina irinacristina Buna ziua. Am si eu o intrebare si va rog sa ma ajutati. Prietenul meu sta in Bucuresti impreuna cu parintii si sora lui. De cateva saptamani tatal lui il tot ... (vezi toată discuția)
Cedare mostenire paveldaniela paveldaniela Ce formular trebuie folosit la notar pentru a imi ceda surorile terenul mostenit de la parinti?Ele sunt in Spania.Va rog daca puteti sa imi aratati un model.Va ... (vezi toată discuția)
Succesiune iulia pastrama iulia pastrama -Pot imputernici pe una din surorile mele(suntem 3 surori) sa ma reprezinte la dezbaterea succesiunii dupa tatal nostru ,recent decedat? -Dupa decesul mamei ... (vezi toată discuția)