avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... TUTORE
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

TUTORE

Buna ziua,voi fi numita tutore pentru sora mea de 38 de ani bolnava de oligofrenie,dosarul e depus la Judecatorie,din cate stiu eu,dureaza mult pana iese decizia,decizie care imi trebuie la institutionalizarea ei intr un centru,si la pensia de urmas dupa parinti si cea de invaliditate. intrebarea mea este: daca fac rost de un certificat ceva,care sa dovedeasca ca,dosarul e depus si astept decizia,e valabil?imi pot face treaba in continuare?
Cel mai recent răspuns: DanielaSaigiu , utilizator 09:42, 16 Februarie 2018
Pentru a putea acționa în numele surorii dvs. trebuie să așteptați numirea ca tutore prin hotărâre judecătorească.
Da,in mod normal,da,dar sora mea sta la mine si am fetita mica si spatiul mic si nu o mai pot tine mult la mine,de aceea ma gandeam ca se poate asa,am mai auzit cazuri,dar.....
Vă înțeleg, însă așa este legea și până nu veți fi oficial numită ca tutore, nu aveți dreptul să luați această decizie. Foarte mult nu cred că o să dureze.
Am inteles,ma speriase cineva ca dureaza intre 9 luni si un an

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie urmas persoana cu oligofrenie DanielaSaigiu DanielaSaigiu Buna ziua,am o sora bolnava de oligofrenie....i-am depus dosarul pentru institutionalizarea intr-un centru special pentru persoanele ca ea. Dar costa 706 ron ... (vezi toată discuția)
Oligofrenie DanielaSaigiu DanielaSaigiu Buna dimineata,mama mea a murit acum 2 ani jumate,iar tatal meu saptamana trecuta,si mi-a ramas mie sora bolnava de oligofrenie,pe care nu o pot tine la mine ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. care sunt pașii care trebuiesc urmați în cazul ... Dana Sgu86 Dana Sgu86 Bună ziua. Care sunt pașii care trebuiesc urmați în cazul în care plec din țară,e timp nedefinit,eu fiind tutorele surorii mele de 44 de ani, bolnavă ... (vezi toată discuția)