avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 118 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cai de atac act vanzare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cai de atac act vanzare

Buna ziua ,
As dori sa vand/donez casa proprietate personala unuia dintre copiii mei , dar ma intereseaza sa o fac in asa fel incat celalalt copil sa nu poata ataca acest act si sa nu obtina nimic intr-un eventual proces .
Care ar fi cea mai bune modalitate de a face acest lucru ?
Va rog aratati-mi , care ar putea fi caile avocatesti de atac si ce sanse au ele in instanta .
Multumesc foarte mult.
Cel mai recent răspuns: defav , utilizator 22:08, 16 Februarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru asta ar trebui sa stabiliti un pret sincer si serios, care sa fie achitat de copilul cumparator la modul cel mai concret (prin virament bancar).
Mai pe romaneste, sa faceti o vanzare "pe bune".
Va multumesc foarte mult , din discutia cu cineva autorizat, am inteles ca ar fi bine sa se faca viramentul a cel putin 25% din pretul de piata al casei , pt. credibilitate . Dar ca tot se poate ataca (nu detaliez cat ma preocupa problema asta , daca celalalt copil imi face mari belele ,nu mai e om ).
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu, trebuie virat tot prețul.
Inteles, foarte dificil -pret f .mare, zona buna , nu atat casa cat terenul .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzarea unei case dupa succesiune Codruta59 Codruta59 Dupa ce despagubim pe copiii fratelui decedat, in urma succesiunii, celalalt fratel ca viitor unic proprietar poate vinde unui copil( care l si intretine ) ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere ContSters306063 ContSters306063 Buna ziua! Am facut un contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere cu tataI meu.Intrebarile mele sunt- ce fac in momentul decesului?Trebuie sa merg ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! urmează sa cumpăr un ap de la soacra meu cu clauza ... Emanuela12345 Emanuela12345 Buba ziua!Urmează sa cumpăr un ap de la soacra meu cu clauza de habitatie viagera pt ea.Cumnata mea vrea jumătate din suma.Este corect având în vedere ca ... (vezi toată discuția)