avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Neindeplinirea declararii si platii obligatiilor ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Neindeplinirea declararii si platii obligatiilor angajatorilor straini

In OG nr. 8/2013 preciza ca in cazul in care angajatorii nu depun declaratia unica si nu achita contributiile sociale, salariatii sunt obligati sa faca acest lucru lunar, direct sau printr-un reprezentant fiscal sau imputernicit.

"83. La articolul 296^19, după alineatul (1^12) se introduce un nou alineat, alineatul (1^13), cu următorul cuprins: "(1^13) În cazul în care angajatorii prevăzuți la alin. (1^9) nu îşi îndeplinesc obligațiile menționate la alin. (1^12), persoanele prevăzute la art. 296^3 lit. a) şi b) care obțin venituri sub formă de salarii de la aceşti angajatori depun declarația prevăzută la alin. (1) lunar, direct sau printr‐un reprezentant fiscal/împuternicit, şi achită contribuțiile sociale individuale, iar contribuțiile sociale ale angajatorilor cad în sarcina acestora."

In actualul Cod Fiscal nu mai regasesc insa aceasta precizare...

Alte discuții în legătură

Contributii sociale pentru un angajat la o companie nerezidenta luci123 luci123 Buna ziua, As dori sa ma lamuresc in legatura cu impozitele datorate de un angajat rezident in Romania care lucreaza cu contract de angajare pentru o ... (vezi toată discuția)
D112 lunar stelach stelach Buna ziua, Conform Ordonantei 30/2011, in situatia in care o firma care in anul fiscal 2012 a optat pentru declararea si plata lunara a impozitelor la ... (vezi toată discuția)
Dobanda legala la drepturi salariale din hotarari judecatoresti covmela covmela Printr-o hotarare judecatoreasca s-au castigat drepturi salariale, actualizate cu indici de inflatie si dobanda legala calculata de la data intoducerii ... (vezi toată discuția)