avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 717 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Daca pot face o singura actiune in instanta in care sa ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Daca pot face o singura actiune in instanta in care sa contest dou procese verbale de contraventie.

Intr-o singura zi in data de 21.12.2017 am primit doua Procese Verbale de amenda de la Politia Locala sector 4, Bucuresti.
Primul P.V. are ora 20,15 si se refera la o presupusa tulburare a linistii publice iar al doilea P.V. are ora 21,55 si se refera la faptul ca am refuzat sa ma legitimez cand au venit politistii locali la usa mea.
Precizez ca nu sunt vinovat pentru presupusa fapta si am destui martori pentru a dovedi acest lucru iar in al doilea caz nestiind ca noaptea tarziu imi v-a bate la usa politia locala mi-am permis , fiind singur , sa beau cateva beri dupa care m-am culcat.
Cu greu m-am trezit din somn auzind bubuiturile din usa si incercam sa ma dezmeticesc cand le-am deschis usa iar pentru faptul ca nu m-am miscat mai repede la cerinta lor cu buletinul mi-au spus ca nu mai este nevoie ca se descurca ei.
Am doua intrebari daca sunteti amabili sa-mi raspundeti : daca pot sa deschid un singur proces in care sa contest cele doua amenzi impreuna si cealalta intrebare daca era necesar dupa primul proces verbal care are ora intocmirii 20,15 si care cuprinde datele mele de identificare mai era nevoie sa vina politistii la mine la usa sa-mi ceara buletinul
Am discutii cu o vecina in bloc care a considerat ca tot are relatii la Politia Locala sa le foloseasca incercand sa ma sicaneze cu aceste procese verbale.
Ea este cea care ma acuza si tot ea este cea care a semnat ca martor la intocmirea proceselor verbale desi ma mir cum de a reusit sa fie ominiprezenta si la ora 20,15 si la ora 21,55.
Cel mai recent răspuns: noilul , utilizator 14:44, 19 Februarie 2018
Procesele verbale pot fi contestate printre o singura actiune
Multumesc.
Referitor la cea de 2 a intrebare,agentii de politie au procedat corect deplasandu-se pentru verificarea sesizarii,sens in care au incheiat si raport justificativ
Necesitatea deplasarii este justificata pentru verificarea sesizarii ,constatarea si consemnarea procesului verbalv de contraventie care a fost semnat si de catre martor
Primul P.V. de contraventie a fost intocmit la orele 20,15 seara.
Pun in discutia de acum corectitudinea si buna credinta a agentului constatator de la Politia Locala Sector 4 care a dat o amenda ( aproape de maximul pedepsei ) fara sa constate nimic. Fiind vorba de tulburarea linistii publice ( intr-un bloc ) ar fi putut sa sune la mai multe usi pentru a verifica cele spuse de cea care i-a chemat si care are destule relatii la Politia Locala.
Ar fi putut constata pe loc, ca nu se confirma nimic din cele spuse de persoana care i-a chemat si ar fi trebuit in acest caz sa o amendeze.
Dar nu, el a facut P.V. in care a taiat fraza din formular cu < este prezent > deci nu a batut la usa presupusului contravenient ca sa-l intrebe ce s-a intamplat si sa-i ceara sa se identifice.
Al doilea P.V. scris la orele 21,55 dupa ei , desi era trecut de orele 23 noaptea , are alt scris decat primul P.V. iar daca vezi ca omul pe care il cauti tu noaptea ca sa-i ceri Cartea de Identitate este intr-o stare mai avansata de euforie fiindca a baut la el in casa neasteptandu-se la o asemenea vizita mai ales la acea ora, te retragi si il cauti a doua zi.
Asta inseamna dupa mine buna credinta in acest caz al slujbasului Statului.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare proces verbal contraventie maria cirnu maria cirnu Buna ziua, In data de 18 iunie fiica mea (majora) impreuna cu alti 10 colegi (unii dintre ei nu au 18 ani) au fost legitimati de catre un politist comunitar ... (vezi toată discuția)
Mai multe amenzi in aceeasi noapte? ramy84 ramy84 Se poate ca o persoana sa primeasca mai multe sanctiuni contraventionale pe parcursul aceleiasi nopti, la intervale orare diferite pentru tulburarea linistii? ... (vezi toată discuția)
Tulburarea linistii publice danionionescu danionionescu Am o problema cu un vecin care intelege sa-si petreaca weekendurile cu muzica data la maximum, incepand de la ora 11 pana la 4 dimineata fara intrerupere! As ... (vezi toată discuția)