avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 392 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Certificat de viata/Fe de vida
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Certificat de viata/Fe de vida

Buna ziua! Sunt pensionata in Spania, dar locuiesc in Romania, iar intrebarea mea este legata de acest act numit Fe de vida, pe care trebuie sa il trimit asigurarilor sociale din Spania. Eu nu am nici un formular pe care as putea sa-l completez, iar cand am intrebat printr-un e-mail, mi s-a raspuns ca mi-l poate elibera orice organism oficial sau autoritate din Romania, care poate sa ateste faptul ca sunt in viata. Exista un astfel de formular (cu scris in romana si engleza sau spaniola) pe undeva? Unde, concret, sa ma adresez, caci de la Casa de Pensii Bucuresti mi s-a spus ca ei au propriile formulare , in care sunt destinatari. Multumesc!
Ultima modificare: Duminică, 18 Februarie 2018
body03, utilizator

Alte discuții în legătură

Dovada de existenta(de a dovedi ca esti in viata) emtr3s emtr3s buna seara. mama mea primeste un ajutor social din spania in urma decesului tatalui meu(pensie sociala).pentru a nu fi obligata sa faca prezenta anual la ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate gradul trei nena1 nena1 buna tuturor ,sunt pensionara de boala in spania si in romania ,cand ma cheama la comisie in spania intodeauna ei trimit situatia mea si la casa de pensi din ... (vezi toată discuția)
Pensionar in romania solicita dupa 10 ani de munca in ue, recalcularea pensiei lungus22 lungus22 Sunt pensionara in Romania din 2004. Am avut 30 de ani de munca in Romania si am mai muncit 10,5 ani in Spania. Solicit pensia in Spania fiindca m-am stabilit ... (vezi toată discuția)