avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 964 soluții astăzi

Când cotele de TVA se schimbă peste noapte... cum supraviețuim fără să greșim? Sesiune aplicată alături de Delia CataramăVezi agenda și participă →

Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Imputernicire avocatiala semnata de catre avocat
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Imputernicire avocatiala semnata de catre avocat

Buna ziua,

Am primit din partea unui debitor raspuns la o notificare printr-un cabinet de avocatura.
La raspuns am atasata imputernicirea avocaiala care e semnata de catre avocat in loc de debitor.

Este normal?

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 07:43, 22 Octombrie 2009
Este normal ca debitorul sa trimita raspuns juridic daca se impune insa nu este ilegal ca acesta sa angajeze avocat pentru reprezentare in relatia cu creditorul.
Tocmai de aceea s-a atasat delegatia avocatiala pentru a face dovada imputernicirii cabinetului de avocat.
Probabil debitorul incearca sa impresioneze prin aceasta modalitate insa nu mi se pare necesara corespondenta prin avocat mai ales ca tocmai el este cel in culpa pentru neindeplinirea obligatiilor fata de creditor.
Totusi ar trebui sa ii comunicati optiunea dumneavoastra de a comunica direct cu acesta si nu prin intermediari in vederea rezolvarii pe cale amiabila a problemelor.
Noi vrem sa cooperam dar vrem sa fim siguri de mandatul casei de avocatura.
Si mi se parea ciudat ca delegatia sa fie semnata tot de catre avocat in loc de debitor.
Pe imputernicirea avocatiala, sub locul rezervat semnaturii clientului exista si un text scris cu caractere mai mici 'semnatura clientului nu e necesara in situatia in care..."

O imputernicire este valabila si in cazul in care poarta doar semnatura avocatului, ea fiind emisa in temeiul unui contract de asistenta despre care se face vorbire in cuprinsul imputernicirii.
Ultima modificare: Joi, 22 Octombrie 2009
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura data unui avocat Pilu Pilu Buna. As avea si eu o intrebare daca poate sa ma lamureasca cineva. Conform art. 68 din Codul de procedura civila, Procura pentru exerciţiul dreptului de ... (vezi toată discuția)
Depunere documente la registrul comertului Ostafi Daniel Adrian Ostafi Daniel Adrian Buna ziua Am o intrebare referitoare la depunerea documentatiilor la registrul comertului si anume daca salariatul unui avocat poare depune documentatii la ... (vezi toată discuția)
Buna seara. am avut o contestatie la executare respinsa in fond ... FloareaM FloareaM Buna seara. Am avut o contestatie la executare respinsa in fond anul acesta, nu am mai depus apel. Ca motiv de contestatie am invocat lipsa calitatii de ... (vezi toată discuția)