avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1113 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Încălcarea unui drept!
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Încălcarea unui drept!

Am terminat o școala militară ( preuniversitară ), a născut soția și doresc sa intru in concediu de creștere a copilului. După ce am întocmit dosarul, in ziua in care trebuia sa mi se aprobe mi-au zis ca nu ma încadrez pentru nu am lucrat.
Eu ma încadrez la OUG 111/2010 ART 2 aln 5 lit. T.
Dacă nu mi se acorda acest drept, pot face ceva?
Cel mai recent răspuns: emmyboy96 , utilizator 12:34, 20 Februarie 2018
Școala a fost terminată pe 21 Decembrie 2017, iar copilul s-a născut pe 21 Ianuarie 2018.
Dacă nu vi se acorda acest drept, puteti contesta decizia de respingere a dosarului.
Unde as putea face contestație? La judecătorie?

Cornel Vasile a scris:

Dacă nu vi se acorda acest drept, puteti contesta decizia de respingere a dosarului.

In primul rand, depuneti contestatia la AJPIS si dupa solutia la contestatie va adresati instantei de judecata.
In cazul meu este la unitatea de jandarmi. Indemnizația și concediul le primesc de la MAI

Cornel Vasile a scris:

In primul rand, depuneti contestatia la AJPIS si dupa solutia la contestatie va adresati instantei de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie roxana.09 roxana.09 Buna ziua! Daca am terminat facultatea in 2017 si am nascut anul acesta, pot beneficia de indemnizatie crestere copil? Am depus toate actele necesare, insa ... (vezi toată discuția)
Depunere dosar icc Magda Ionas Magda Ionas Buna seara,imi puteti spune cand ar trebui sa depun dosarul pt indemnizatia de crestere copil daca am inceput conc prenatal pe 01.11.2016 si am nascut in ... (vezi toată discuția)
Am dreptul la stimulent de insertie? anemari82 anemari82 Daca eu sunt soldat profesionist,am dreptul la stimulent de insertie daca am 2 luni de scoala si 5luni lucrate, precizez ca sotia nu lucreaza si nu are dreptul ... (vezi toată discuția)