avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 667 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajare detinator firma
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajare detinator firma

buna ziua am infiintat o firma intreprindere individuala cu activitate transport marfa . eu ca si detinator al acestei firme ca sa pot eczercita functia de sofer este necesar sa fiu si angajat al firmei mele sau pot conduce doar pe baza faptului ca sint detinatorul legal al ei
multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:49, 20 Februarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Titularul unei intreprinderi individuale nu se poate angaja pe sine insasi la propria intreprindere individuala.

2. Conform prevederilor art. 25 alin.2 din OUG 44/2008, titularul unei intreprinderi individuale poate cumula și calitatea de salariat al unei terțe persoane care funcționează atât în același domeniu, cât și într-un alt domeniu de activitate economică decât cel în care și-a organizat întreprinderea individuală.

3. Întreprinderea individuală poate angaja cel mult 8 salariați, terțe persoane, cu contract individual de muncă încheiat și înregistrat în condițiile legii și poate stabili relații contractuale, în condițiile legii, cu orice persoane fizice și juridice, cu alte întreprinderi individuale, cu PFA sau întreprinderi familiale, pentru efectuarea unei activități economice, fără ca aceasta să îi schimbe statutul juridic dobândit potrivit prezentei secțiuni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Itm - angajare administrator i.i. cosnic cosnic La o intreprindere individuala administratorul trebuie sa fie angajat? (vezi toată discuția)
Angajare titular i.i. casandreea casandreea Se poate angaja titularul unei intreprinderi individuale in propria I.I.? Eu spun ca NU! (vezi toată discuția)
I.i. - angajare titular RO_RCB RO_RCB De ce nu pot ca administrator de I.I. sa-mi fac contract de angajare ? Care este legea care impune doar angajare de personal si mai putin angajarea ... (vezi toată discuția)