avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 548 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partajul si custodia unui copil minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partajul si custodia unui copil minor

Buna ziua,
1.Custodia unui minor la divorț
- va rog sa imi spuneti daca mama a adus în casa iubitul unde își are domiciliul copilul ea dar si eu,nefiind inca divorțat,imi poate da sansa sa obtin custodia copilului meu?
2.Partajul de bunuri
- va rog sa imi spuneti daca dupa mai bine de 13 ani de relație,din care 9 căsătoriți,apartamentul care proprietatea soției dinaintea căsniciei,masina dobândită în timpul căsniciei si multe renovari in apartamentul acesteia se considera bunuri de drept comun??mentionez ca eu am plătit în proporție de 90% toate cheltuielile in acesti ani si renovarile si dotările in apartamentul acesteia,plus ratele aferente la băncile unde au fost făcute împrumuturi.
Va rog mult sa imi spuneti ce se poate face legal pentru a putea avea custodia copilului si a putea sa recuperez cota mea partea din investiția facuta in acesti ani în apartamentul ei.
Va multumesc si astept cu interes răspunsul dumneavoastra.
Ultima modificare: Marți, 20 Februarie 2018
Galinutz83, utilizator
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 17:32, 20 Februarie 2018
Divortul si iubitul n-au treaba cu autoritatea parinteasca.
Copilul e afectat de iubit, il trateaza rau? Mama il neglijeaza?
Inteleg ca dumneavoastra ati plecat din domiciliu, sau locuiti toti?
Faptul ca ea isi reface viata e intre voi doi, imbunatatirile trebuiesc dovedite cu acte, facturi pe numele dumneavoastra si trebuie sa fie semnificative, puteti aduna si incerca.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Apartamentul sotiei ramane apartamentul sotiei fiind bun propriu,puteti avea un drept de creanta asupra imbunatatirilor aduse,masina daca este dobandita in timpul casatoriei este bun comun.In general domiciliul minorului se stabileste la domiciliul mamei iar autoritatea parinteasca se exercita in comun.Depinde si de varsta minorului ,sanse de a obtine dvs autoritate parinteasca exclusiva(custodia cum spuneti dvs) sunt infime.Consultati un av pt a vedea ce optiuni aveti,daca la divort mai merge fara,partajul pt a evita sa pierdeti sume importante de bani necesita ajutor de specialitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort, partaj si custodie minor nsa nsa Am rugamintea de a ma ajuta cu cateva raspunsuri la o problema. Intentionez sa introduc actiune de divort, motivul principal fiind neintelegeri repetate cu ... (vezi toată discuția)
Divort partaj cu copii minorii gogu002 gogu002 am o problema foarte dificila, sunt casatorit de 13 ani am doi copii minorii 8-12 si nu ma mai inteleg cu sotia nu cred ca mai avem sentimente de ... (vezi toată discuția)
Divort, partaj, incredintarea minorului... m_andrei m_andrei In primul rand Hristos a inviat! As avea nevoie de cat mai multe informatii referitoare la actiunea de divort. Persoana in cauza este sora mea. Datele ... (vezi toată discuția)