avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 219 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune prin instanță. Mi se poate respinge ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune prin instanță. Mi se poate respinge acțiunea dacă sunt unicul moștenitor?

Am citit întrebările si răspunsurile despre acest aspect dar având in vedere ca au trecut câțiva ani de la ultimul comentariu am considerat ca nu ar fi rău sa întreb, poate au apărut spete noi.
Deci dacă ma adresez instantei pentru constatarea de drept a faptului ca sunt moștenitor unic al părinților mei ambii decedați in ultimii doi ani ar fi motive de respingere a acțiunii?
Va mulțumesc pentru răspunsurile profesioniste!
Daca este un avocat care a avut o astfel de cauza as fi bucuros sa colaboram.
Ultima modificare: Miercuri, 21 Februarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: loghinc , utilizator 14:39, 26 Februarie 2018
Corect.
În primul rand îmi doresc să fie sănătoasă (e fată dar tot copil) și apoi să termine studiile.
Cat privește intrarea în UNNPR sau avocatură e un vis frumos dar greu de realizat, nu însă și imposibil ca vocație și ambiție are dar nu sunt doar acestea criteriile și știți asta mai bine decât mine.
Sa revin la subiect, mereu or să fie neajunsuri comentarii și mai ales atunci când încasezi fără sa prestezi. Ideia este ca banii plătiți/ încasați să fie pe măsură efortului și a răspunderii nu să profiți că nu are clientul alternativă și atunci să îl jupoi.
Ca tot am pomenit de răspundere, notarii noștri mai au o frază de încheiere în contracte de vânzare cumpărare "în caz de litigiu intre părți notarul este exonerat de răspundere"
Bravo asa ceva numai în România ce contează ca ei 15-20% onorariu?
Sănătate
Ultima modificare: Vineri, 23 Februarie 2018
loghinc, utilizator
Da, pentru că după încheierea actului relațiile dintre părți se strica.
Si atunci..."mă durea capul cand am semnat/ nu am stiut ce semnez/ nu aveam ochelarii la mine și nu am vazut să citesc/ nu e scrisul meu/sunt bătrân și nu stiu/Am scris ca am primit 15.000 euro, dar de fapt eu n-am luat nici un ban" etc etc etc.
Pentru ca părinții au 5 copii și fac acte doar unuia, și ca să nu se pună rau cu ceilalți "nu știu, maica. Eu sunt bătrână. Notarul ce-o fi făcut.. ."
De-aia..
Ovis67
Daca apartamentul tau este intr-ozona "0" de municipiu poate ai ieșit excelent. Daca însă e o cocioaba plina de igrasie si cu locatari candidați permanenți la ajutorul social te plâng ca ai mai facut succesiunea. La mine e vorba de altceva si nu are relevanta ce ai spus tu.
Ultima modificare: Duminică, 25 Februarie 2018
loghinc, utilizator
raluko2097
Ma refeream la faptul ca in unele cazuri cu știință sau neștiință fac lucruri la limita legii sau chiar cu încălcarea acestora. In aceste sens pot sa va dau un exemplu de încheierea unui c.v.c. a unui teren extravilan si unde a ignorat in totalitate dreptul de preemțiune.
Pt aceasta fapta sper sa se ajungă pana la excluderea notarului din CNP.
Credeți-ma ca știu ce vorbesc nu fac doar comentarii din lipsa de treaba.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, in fiecare profesie există persoane slab pregătire sau rau intenționate.
Si daca mergeți în instanță puteti nimeri un avocat incapabil să vă apere interesele.
Apoi, cred ca sunt mai mulți clienți nemultumiti pe notari (din motive care imi scapa), decât nemultumiti de avocații platiti și care au pierdut procesul.

Alte discuții în legătură

Alta chitanta de mana gabriella_blaga gabriella_blaga Buna seara! As dori si eu un raspuns, daca se poate, la problema mea: sunt singurul mostenitor al parintilor decedati(tatal meu a murit acum 10 ani si nu am ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire Alexandra1421 Alexandra1421 Buna ziua , in incheierea unei succesiuni notarul a transmis plata ce trebuie efectuata. Va rog sa imi spuneti ce se poate face daca onorariul cerut ni se pare ... (vezi toată discuția)
Succesiune prin instanta cteodorescu1987@yahoo.com cteodorescu1987@yahoo.com Bună ziua, In urma cu 1 luna, tatăl meu a decedat și se pune în discuție problema succesiunii. Moștenitorii legali ai tatălui meu sunt eu, fratele ... (vezi toată discuția)