avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Tata vitreg decedat, prin testament imi lasa toata averea lui mobila si imobila care la randul lui a mostenit-o de la mama lui, dar are un teren al carui titlu de proprietate este pe numele mamei si matusii lui. Eu cum pot afla daca i-a lasat si terenul ca mostenire?
Mostenirea pe casa am facut-o terenul e trecut la mine sa platesc impozitul pentru ca sunt mostenitoare dupa tata, dar nu stie nimeni daca el a mostenit terenul de la mama lui. Ce trebuie sa fac pentru a afla? Unde trebuie sa caut ? Impozitul pe teren il platea el pe numele lui si tot el il folosea.

Ultima modificare: Marți, 20 Februarie 2018
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Cel mai recent răspuns: Tinanuta , utilizator 20:32, 21 Februarie 2018
buna seara,
Nu inteleg un lucru, daca terenul este trecut in actul de mostenire ce probleme mai aveti?
Incercati la DITL sa obtineti un istoric de rol si la cartea funciara sa vedeti al cui este trecut a fi!
Verificati starea bunurilor la taxe si impozite, la cadastru si combinat cu actele pe care le detineti va puteti forma o imagine asupra intregului.
Terenul al cui este,cine este proprietar?

Daca discutam de un bun al mamei dumneavoastra si al matusii, acesta nu trebuie cuprins in masa partajabila.

(poate este dobandit inainte de casatorie, ori prin succesiune).

Cereti un extras de carte funciara de informare de la OCPI, pentru a verifica in speta calitatea de proprietar.

TITLU DE PROPRIETATE ESTE PE MAMA LUI ADICA BUNICA MEA SI PE MATUSA LUI PENTRU CASA IA FACUT ACT DE MOSTENITOR DAR PE TEREN NU STIU DACA AU FACUT CEVA ACT PRECUM II LASA LUI :EL CAT A FOST IN VIATA A FOLOSIT TERENU LA MUNCIT A PLATIT INPOZIT PE EL CU CHITANTE PE NUMELE LUI DAR TITLU E PE BUNICA SI MATUSA LUI :PUTEAU FACE CEVA ACT DE MOSTENITOR PE TEREN ? EU CE TREBUIE SA FAC SA AFLU: BINE SA ZIC CA EU AM MOSTENIT DOAR CASA PRIN TESTAMENT ; DAR DE CE AU BAGAT TERENU LA
MINE LA INPOZIT :IN CARTEA FUNCIARA SCRIE DACA IA LASAT LUI TERENU? MULTUMESC
Ultima modificare: Miercuri, 21 Februarie 2018
Tinanuta, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act de vanzare-cumparare daniells daniells Acum 5 ani am cumparat o casa cu soacramea de la o agentie imobiliara! In pretul casei a fost bagat si un teren arabil de 5000 metri patrati, dupa ce sa facut ... (vezi toată discuția)
Sa cumpar ?sa nu cumpar? gyury gyury buna tuturor,mi s-a oferit spre cumparare un teren ,problema e ca proprietarul nu are acte pe el la mostenit de la o matusa pe care a ingrijit-o pina la ... (vezi toată discuția)
Eliberare act proprietate dupa testament. alin76 alin76 Strabunica a dat testatment bunicii mele care la randul ei a dat testament mamei mele pe un teren aflat langa curtea casei . Testamentul strabunicii este ... (vezi toată discuția)