avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale declarare punct de lucru
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

declarare punct de lucru

Odata cu deschiderea soc.com.am deschis si un punct de lucru diferit de sediul social, se afla in alta localitate, dar in acelasi judet.
Trebuie sa mai merg si la admin.fiscala unde este arondat punctul de lucru ca sa-l declar sau se transmite online de la ORC.
Punctul de lucru are 2salariati
Cel mai recent răspuns: godspeed , utilizator 10:00, 22 Octombrie 2009
ART. 74 din Cod Procedura fiscala prevede:
Declararea filialelor şi sediilor secundare
(1) Contribuabilii au obligaţia de a declara organului fiscal competent din subordinea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, în termen de 30 de zile, înfiinţarea de sedii secundare.

Dar conform L. nr. 273 din 29 iunie 2006 privind finanţele publice locale(actualizată până la data de 12 octombrie 2009)

(7) Orice persoană subiect al unui raport juridic fiscal, inclusiv operatorul economic, instituţia publică şi instituţia publică locală, care are organizată o entitate, cu sau fără personalitate juridică, la altă adresă decât sediul social al subiectului respectiv, cu minimum 5 persoane care realizează venituri din salarii, are obligaţia să solicite înregistrarea fiscală a entităţii respective, ca plătitoare de salarii şi de venituri asimilate salariilor, la organul fiscal din subordinea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală în a cărui rază teritorială se află adresa unde se desfăşoară efectiv activitatea acelei entităţi. Solicitarea se face în termen de 30 de zile de la data înfiinţării, pentru entităţile nou-înfiinţate. Organul fiscal are obligaţia ca, în termen de 5 zile de la înregistrarea fiscală, să transmită o copie de pe certificatul de înregistrare fiscală primarului unităţii administrativ-teritoriale/ sectorului municipiului Bucureşti în a cărei/cărui rază teritorială îşi desfăşoară efectiv activitatea entitatea respectivă. Plătitorii de salarii şi de venituri asimilate salariilor au obligaţia să organizeze şi să conducă contabilitatea astfel încât aceasta să reflecte impozitul aferent veniturilor fiecărei luni, calculat, reţinut şi virat, pe fiecare entitate care intră sub incidenţa prezentului alineat).

Implicit, Dvs. nu aveti aceasta obligatie, dar daca doriti sa declarati punctul de lucru declaratia de inregistrare fiscala în a cărui rază teritorială se află domiciliul fiscal al contribuabilului care le înfiinţează se depune insotita de copii dupa dovada inregistrarii la ORC, dupa hotararea AGA de infiintare a punctului de lucru, dovada de spatiu (contract inchiriere/comodat) si certificatul de inregistrare/ codul unic de inregistrare.
Utilizati formularele prevazute de ORDIN nr. 1.329 din 7 septembrie 2004
pentru aprobarea modelului şi conţinutului formularului "Declaraţie privind sediile secundare" si ORDIN nr. 2.296 din 4 decembrie 2007 privind modificarea Ordinului ministrului finanţelor publice nr. 262/2007 pentru aprobarea formularelor de înregistrare fiscală a contribuabililor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rog un raspuns! gabitza1980 gabitza1980 buna ziua.am o intrebare: la un punct de lucru din Bucuresti,unde se desf.activ.de restaurant, administratorul a deschis un butic(cafea,baut.racoritoare, ... (vezi toată discuția)
Punct de lucru cu cod fiscal Contabilitate sector 4 evoCONTA Contabilitate sector 4 evoCONTA Daca o soc.are sediu social in sectorul 4 si punct de lucru cu 5 salariati tot in sectorul 4 este obligata sa depuna D 060? (vezi toată discuția)
Un nou punct de lucru, un nou cif Cislariu_Gica Cislariu_Gica Buna ziua. De curand am infiintat un nou punct de lucru, iar cei de la Finante sustin ca ar trebui sa ne facem si un nou certificat de inregistrare fiscala pt ... (vezi toată discuția)