avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 360 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Ce fel de contracte se incheie intre organizatorii de ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Ce fel de contracte se incheie intre organizatorii de evenimente si participanti?

Buna ziua,

Ma intereseaza ce documente juridice sunt necesare in cazul in care participa la un eveniment, de buna voie si nesiliti de nimeni, diverse persoane la care le poate fi pusa viata in pericol... de exemplu bungee-jumping etc. Ma intereseaza dpdv al firmei care ofera astfel de servicii.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Boncu Constantin , Avocat 07:51, 25 Octombrie 2009
Buna ziua,

acest contract nu are o reglementare legala si o denumire proprie; juristii numesc aceasta categorie de contracte ( care nu au o reglementare si o denumire proprie) contracte nenumite;

asdar ar putea fi un contract denumit pur si simplu contract sau conventie ( denumirea nu are mare relevanta);

in cuprins, pe langa cele uzuale in orice contract, va trebui sa adaugati o clauza din care sa rezulte ca persoana/clientul are o reprezentre operatiunilor ce urmeaza sa se desfasoare, ca inteleg riscul de accident la care se supun si il accepta, ca starea de sanatate ii permite sa execute in siguranta aceste operatiuni;

mai trebuie adaugat ca , dupa parerea mea, nu se poate acoperi pe acest site orice variant ar putea interveni; acest contract trebuie amplu detaliat si bine gandit pentru a acoperi cat mai multe dintre variantele care ar putea sa existe in aceasta activitate;

Avocat Boncu
Va multumesc pentru raspuns. Ar mai fi o intrebare.
Contractele, fie ele numite sau nu, pot fi realizate de orice persoana care are cunostinte juridice sau neaparat de catre un avocat/ o persoana care a terminat facultatea de drept/ o persoana care urmeaza cursurile facultatii de drept?
Depinde de scopul si de complexitatea contractului ;de ex contractul de inchiriere nu este obligatoriu sa fie incheiat de catre avocat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Octombrie 2009
ynocentta, utilizator
CristinaPopescu a scris:

Va multumesc pentru raspuns. Ar mai fi o intrebare.
Contractele, fie ele numite sau nu, pot fi realizate de orice persoana care are cunostinte juridice sau neaparat de catre un avocat/ o persoana care a terminat facultatea de drept/ o persoana care urmeaza cursurile facultatii de drept?


Nu veti lua nicio amenda daca contractul nu va fi facut de avocat sau jurist.
Daca doriti il puteti face si dvs.
Totusi, fiind vorba despre un contract care sa va protejeze interesele firmei dvs. fata de riscuri care pot fi importante...mai bine mergeti la un profesionist incercat.Ganditi-va ca se poate intampla ceva rau si veti fi chemat in judecata. La acel moment ati putea regreta ca ati facut un contract la cineva fara experienta.

Avocat Boncu
Ultima modificare: Duminică, 25 Octombrie 2009
Boncu Constantin, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract intre doi comisionari? ibanica ibanica Am o problema ceva mai incurcata. Sunt asociat cu un cetatean strain care a contactat o firma din tara lui, interesata sa cumpere produse alimentare. Am ... (vezi toată discuția)
Recuperere debit MihaDrag MihaDrag am primit o sentinta de luare in debit a unui debitor ,am facut somati si titlu executoriu pe care le-am transmis debitorului, acesta imi aduce chitanta ... (vezi toată discuția)
Ce specializare este trecuta intr-o diploma de absolvire a facultatii de drept? andu86 andu86 as vrea si eu sa stiu , ce specializare este trecuta intr-o diploma de absolvire a facultatii de drept, profil drept dupa luarea licentei??? cumva JURIST? VA ... (vezi toată discuția)