avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 717 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita anulata
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita anulata

Buna ziua
Am obtinut anularea unei executari silite si intoarcerea ei. Dosarul era inca pe rolul executorului la data sentintei de anulare.
Avand in vedere ca s-au anulat toate actele de executare si executarea silita insasi, executorul trebuie sa returneze onorariul perceput. Nu?
Cum se procedeaza cu intoarcerea executarii?
Va intreb pentru ca cei de la biroul executorului spun ca ei nu stiu, nu au mai avut o astfel de situatie. Adica ... acel executor are un procent de 100% executari silite reusite.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 09:51, 22 Februarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie să vă angajați și dvs un executor care să-l execute silit pe creditor.

Executorul nu cred că o să vă înapoieze onorariul, dar va plăti pentru el creditorul care l-a angajat.
Ultima modificare: Miercuri, 21 Februarie 2018
Dapix, utilizator
Imi cer scuze, m-am exprimat gresit, era vorba de cheltuielile de executare silita pe care executorul le percepe si nu de onorariu.
De ex. Executare silita de 4000 lei compusa din 3500 credit si 500 cheltuieli de executare.
Acei 500 ar trebui sa-i inapoieze executorul, nu?

Multumesc
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dvs nu obtineti intoarcerea executarii de la executor. Banii s-au dus la creditor. In concluzie, il somati pe creditor sa achite banii incasati necuvenit. Creditorul a platit excecutorul. Executorul isi incaseaza onorariul ( cel putin partial ) indiferent daca se admite sau nu contestatia.
Ultima modificare: Miercuri, 21 Februarie 2018
Company Advising, utilizator



Si totusi, acele cheltuieli de executare pe care le-am platit executorului si care nu se duc la creditor nu trebuiesc returnate de catre executor?
Ultima modificare: Miercuri, 21 Februarie 2018
gi-jane2, moderator
Nu, executorul nu returnează nimic. Executorul câștigă indiferent dacă executarea este anulata sau nu, tot creditorul plătește întoarcerea executării.
Ultima modificare: Joi, 22 Februarie 2018
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua.instanta a anulat executarea silită considerand-o ... Drujescu Drujescu Buna ziua.Instanta a ANULAT executarea silită considerand-o abuzivă.De la cine recuperez onorariul executorului,de la el sau de la banca care la angajat sa ... (vezi toată discuția)
Cand se incheie executarea silitã? bufa bufa Cind se consideră incheiată executarea silită ?Atunci când se cere Întoarcerea executării silite inseamnă o continuare a acțiunii executării ... (vezi toată discuția)
Executorul nu vrea să înapoieze partea de onorariu ce i-a fost ... zet_alina zet_alina Executorul nu vrea să înapoieze partea de onorariu ce i-a fost anulată de instanță. Am executat silit o bancă care nu a achitat de bună voie suma ... (vezi toată discuția)