avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Munca in folosul comunitatii
Discuție deschisă în Executare silită

Munca in folosul comunitatii

Primaria cere transformarea unei amenzi contraventionale neachitate in munca in folosul comunitatii. Judecatoria, prin sentinta civila, ramasa definitiva prin neapelare, transforma amenda in ore de munca in folosul comunitatii.
Abia la primirea mandatului de executare, contravenientul "se trezeste" ca vrea sa achite amenda fiind in imposibilitate de a executa orele de munca in folosul comunitatii deoarece are contract de munca in strainatate si lucreaza acolo.
Intrebarea este: Mai poate achita amenda care a fost transformata, existand o sentinta definitiva?
Art. 9 alin. 4 din O.G. 2/2001 prevede clar ca doar "La primul termen de judecata, instanta, cu citarea contravenientului, poate acorda acestuia, la cerere, un termen de 30 de zile, in vederea achitarii integrale a amenzii"
Ultima modificare: Joi, 22 Februarie 2018
calin_75, utilizator

Alte discuții în legătură

Neplata amenzii contraventionale ontiu ontiu Am o amenda de 500 de RON in urma unei fapte prevazute in articolul 2 pct 1 din legea 61/1991R si sanctionata de art 3 alineatul 1, pct b din legea 61/1991R. ... (vezi toată discuția)
Prescriptie! goldfish goldfish va rog din suflet sa ma ajutati cu 2 raspunsuri pt. intrebarile mele: 1.in ce termen se prescrie executarea sanctiunii amenzii ... (vezi toată discuția)
Prescripție amendã contravenționalã Floexe Floexe Art. 131 din OG nr. 92/2003 prevede prescripția amenzilor contravenționale. dar prescripția dreptului la acțiune cât este, de la ce dată ... (vezi toată discuția)