avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 382 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Salarizare functionari publici
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Salarizare functionari publici

Buna ziua,
Sunt un nou angajat pe funcția de consilier superior la un Birou din cadrul unei Primării de municipiu, In cadrul acestui Birou cei care ocupă funcția de consilier asistent au un salariu de bază mai mare decât al meu. Aș dori să știu dacă există vreun temei legal pe baza căruia să pot solicita recalcularea salariului sau intentarea unui proces ?
Cel mai recent răspuns: vali.herea , utilizator 15:06, 22 Februarie 2018
Daca au vechime in munca mai mare decat dvs. , atunci este posibil sa aiba sal de baza mai mare. Salariul aferent functiei de consilier superior pe gradatia 0 (zero) este clar mai mare decat salariul aferent functiei de consilier asistent. Dar daca un consilier superior are o vechime in munca de 10 ani ( va dau un exemplu), iar un consilier asistent are o vechime in munca de 25 de ani, atunci , datorita gradatiei de vechime, salariul consilierului asistent va fi mai mare decat salariul consilierului superior. Dupa parerea mea, este o reglementare legala cat se poate de corecta.
Vă mulțumesc pentru răspuns și sunt de acord cu dumneavoastră.
Colegii mei nu au o vechime în muncă mai mare decât a mea.
Atunci beneficiaza de alte sporuri decat dvs. ( de exemplu CFP ) sau mai exista posibilitatea, legala dealtfel, sa primeasca lunar premii de excelenta . Aceste premii de excelenta le poate acorda ordonatorul de credite personalului care a participat direct la obtinerea unor rezultate deosebite in activitatea institutiei. Aceste premii nu pot depasi insa 5 % din totalul cheltuielilor lunare cu salariile de baza. Alte posibilitati nu sunt.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promovare in grad Flori14 Flori14 Buna ziua, Sunt un functionar public cu o vechime in munca de 26 ani (17 ani in administratia finantelor publice si de 4 ani in adminstratie locala),mentionez ... (vezi toată discuția)
Cuantumul salariului mayuk27 mayuk27 Sunt contabil la o primarie cu studii superioare de lunga durata (consilier asistent II), vechime 10 ani în campul muncii, 2 ani vechime în contabilitate, si ... (vezi toată discuția)
Incadrare functionari publici dana2194 dana2194 De ce sunt diferente intre doua salarii de incadrare pentru consilier asistent? Unul este consilier asistent clasa de salarizare 34, coeficient de salarizare ... (vezi toată discuția)