avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Depunere Declaratia 230, 2% din impozitul aferent ...
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Depunere Declaratia 230, 2% din impozitul aferent anului 2017. Ce înseamnă ,,deducerea cheltuielilor efectuate pentru economisirea in sistem colectiv pentru domeniul locativ''?

Buna ziua,
Exista o formulare oficiala a Declaratiei 230....cerere privind destinatia sumei reprezentand pana la 2% din impozitul anual si deducerea cheltuielilor efectuate pentru economisirea in sistem colectiv pentru domeniul locativ pentru anul 2017, imi poate explica cineva ce inseamna exact aceasta ultima parte.....deducerea cheltuielilor efectuate pentru economisirea in sistem colectiv pentru domeniul locativ.
Ultima modificare: Miercuri, 28 Februarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Strong , utilizator 10:02, 23 Februarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Formularul este prevazut de Ordinul nr. 3695/2016 pentru aprobarea formularelor privind definitivarea impozitului anual pe venit şi a contribuţiilor sociale datorate de persoanele fizice.

Aceste se numeste acum "Cerere privind destinaţia sumei reprezentând până la 2% din impozitul anual pe veniturile din salarii şi din pensii".

Formularul 230 "Cerere privind destinaţia sumei reprezentând până la 2% din impozitul anual şi deducerea cheltuielilor efectuate pentru economisirea în sistem colectiv pentru domeniul locativ", era prevazut de ordin 52/2012, dar acesta este abrogat.
multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Formular 230 plafonat??? mihaelaardelean mihaelaardelean Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o nelamurire. Suma de 2% din impozitul pe venit anual pe care il redirectionez catre o anumita asociatie e plafonata la 300 ... (vezi toată discuția)
Despre decl.200 ndan57 ndan57 am o nelamurire in legatura cu dcl.200. m-am uitat pe pagina anaf dupa descarcarea decl. si acolo scrie ca nu trebuie complectata daca avem venituri numai din ... (vezi toată discuția)
Deducere impozit fond economisire creditare mmanu mmanu buna ziua de mai mult de un an contribui lunar la un fond de economisire creditare si am inteles ca pot beneficiez de deducere din impozitul pe salarii stiu ... (vezi toată discuția)