avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... ultima luna din concediu crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

ultima luna din concediu crestere copil

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu un sfat cu privire la urmatoarea situatie:

copilul implineste 2 ani in data de 15 aprilie 2018

Pe decizia de suspendare s-a mentionat suspendarea CIM pana la implinirea varstei de 2 ani, de la data de...... pana la 15.04.2018

In ultima luna, tatal nu va ramane in concediu de crestere copil.

Prin urmare, mama va trebui sa solicite concediu fara plata pentru 1 luna, adica intervalul 16.03.2018 - 15.04.2018? (adica reactivam contractul si suspendam cu temeiul art 54 Codul munciii) sau poate ramane in continuare cu suspendarea actuala, 51 alin 1 lit a) Codul muncii, urmand sa notifice la AJPIS ca in ultima luna sa ii stopeze indemnizatia?

Care ar fi cea mai buna si legala abordare ?

Multumesc mult!

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil tatal GabrielStefan84 GabrielStefan84 Buna ziua Sotia nascut in februarie 2014, urmand ca la sfarsitul lunii aprilie (mai exact 27 aprilie sa incheie concediul de maternitate). Incepand cu 28 ... (vezi toată discuția)
Acordare indemnizatie pentru al 2-lea copil juliagrim juliagrim Sunt insarcinata si trebuie sa nasc in ianuarie 2015. Am un copil de 2 ani si 4 luni (nascut in Aprilie 2012), cu care sunt in al 3-lea an de ingrijire (e cu ... (vezi toată discuția)
Concediu ingrijire copil cantorcorina cantorcorina Daca mama beneficiaza de concediu ingrijire copil pana la varsta de doi ani,indemnizatia va fi primita de mama pana inainte cu o luna de implinirea varstei de ... (vezi toată discuția)