avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 773 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie de intretinere pentru copii minori in mod ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie de intretinere pentru copii minori in mod diferentiat

Buna ziua,
Ca urmare a unei hotarari judecatoresti, tatal trebuie sa plateasca pentru cei doi copii minori 1/3 din veniturile nete. Nu a platit niciodata, momentan nu lucreaza in tara pentru a fi instituita poprirea de catre executor, nu are nici bunuri si este urmarit penal pentru abandon de familie.
Avand in vedere faptul ca ii sta in obicei sa lucreze cateva luni in tara, dupa care pleaca nu se stie unde si revine pentru alte cateva luni, avand permis de sedere, nefiind obligat la plata pensiei pentru perioadele lipsa, intrebarea mea este:
Pot solicita in instanta ca plata pensiei de intretinere sa se faca in mod diferentiat, adica 1/3 din veniturile nete pentru lunile in care obtine venituri in tara si 1/3 din minimul pe economie pentru perioadele in care dispare?
A mai existat vreo astfel de cerere in instanta si care ar fi sansele de reusita?
Multumesc anticipat pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: mimirta , utilizator 14:15, 23 Februarie 2018
se prea poate sa o rezolvati cu o cerere de lamurire dispozitiv, sa fiti nelamurita cat trebuie sa plateasca pt lunile cand nu are venituri..
daca nu va rezolvati problema asa, il chemati in judecata ca sa se stabileasca 1/3 din veniturile lui, dar nu mai putin de cat se cuvine raportat la minim pe ec.
Oricum, ce veti obtine e degeaba, va veti intoarce la aceeasi afirmatie.

Nu a platit niciodata, momentan nu lucreaza in tara pentru a fi instituita poprirea de catre executor, nu are nici bunuri si este urmarit penal pentru abandon de familie.

Si sa nu credeti ca urmarirea aia va duce undeva..
Va multumesc pentru raspuns.
In cazul in care aflu unde lucreaza atunci cand este plecat din tara, ii poate solicita instanta dovedirea veniturilor obtinute acolo?
Singurul lui bun este apartamentul nostru, bun comun, unde eu si copiii locuim. In cazul unui partaj, pot solicita ca pensia restanta din urma cu 3 ani si pana in prezent, stabilita de catre executor si pe care nu stiu daca o mai recuperez, sa-i fie scazuta din suma pe care i-o voi da drept despagubire?
Multumesc mult inca o data pentru toate raspunsurile!
Da, ii poate cere, el nu o sa depuna si cam atat.
Puteti cere si infiintarea unei comisii rogatorii, nu stiu cu ce sanse si in cat timp s-ar putea afla cat castiga.
Il puteti executa silit asupra contului in care ii varsati sulta sau puteti cere partajul si in calitate de creditor.
Va multumesc frumos pentru raspunsuri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca parintele nu are venituri este obligat la plata pensiei de intretinere la min pe ec? ContSters114133 ContSters114133 daca parintele obligat la plata pensiei de intretinere nu are niciun venit este obligat sa plateasca un anumit procent la salariul min pe ec?daca e adevarat ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara tată roman, lucrator în străinătate ... Emma12345 Emma12345 Bună seara! Dacă tatăl este roman, dar lucrează în străinătate cu forme legale, ce pensie alimentara trebuie sa plateasca unui copil minor? Se ... (vezi toată discuția)
Plata prensiei de întreținere copil, tatăl realizează venituri ... Angheluta-Ileana Angheluta-Ileana Plata prensiei de întreținere copil, tatăl realizează venituri în Germania. Bună ziua. In hotărârea judecătorească de divorț din 2006 tatăl este ... (vezi toată discuția)