avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1750 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Răspundere patrimoniala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Răspundere patrimoniala

Bună ziua. Sunt angajat al unei firme de transport și de curând am fost implicat într-un accident de circulație eu fiind cel vinovat. Masina este asigurată casco doar pentru reparație nu și pentru tractare care a costat aproximativ 10000 euro. Patronul vrea sa recupereze in instanta aceasta suma de la mine care sunt angajat cu salariul minim pe economie. Care sunt sansele ca eu sa fiu sa fiu obligat sa acopăr paguba produsă?Multumesc!
Cred ca sansele sunt minime , daca dvs sunteti vinovat de producerea accidentului.
La o prima vedere, considerabile.
De ce zici minime, Cornel? Ca nu au din ce sau alte motive?
Ultima modificare: Vineri, 23 Februarie 2018
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat
~ Conținut șters la cerere ~
Liliana Gradinaru a scris:

....
De ce zici minime, Cornel? Ca nu au din ce sau alte motive?

citez : "... de curând am fost implicat într-un accident de circulație eu fiind cel vinovat. "

Salariatii raspund patrimonial pentru pagubele materiale produse angajatorului din vina si in legatura cu munca lor, exceptie facand pagubele provocate de forta majora sau de alte cauze neprevazute si care nu puteau fi inlaturate si nici de pagubele care se incadreaza in riscul normal al serviciului.

In speta, prin accidentul respectiv a cauzat o paguba materiala angajatorului, situatia in care sansele de a nu plati tractarea sunt minime.
Nu inteleg care e situatia unde se incadreaza. Nu se poate considera ca un sofer prezinta risc normal de a produce un accident care sa presupuna tractarea. Zici ca e o cauza ce nu putea fi prevazuta?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorie legală sau datorie că aşa vrea firma? ContSters405159 ContSters405159 Bună ziua. Este vorba de prietenul meu care abia s-a angajat de vreo lună şi jumătate şi din păcate a făcut accident cu maşina de la firmă. Aceasta nu ... (vezi toată discuția)
Dauna in accident auto pentru firma mihaibaciu10 mihaibaciu10 Buna seara, Cum se procedeaza in cazul unui accident auto produs de un angajat? Dauna este aproape totala si masina nu mare are casco. Angajatul se afla ... (vezi toată discuția)
Situatie sef - angajat (marire asigurare in urma unui accident). cum se procedeaza corect si legal? adymoldovan adymoldovan Buna. Imi cer scuze pentru deranjul survenit in urma acestui post, insa am nevoie de ajutorul dvs. Va dau urmatorul caz: Sofer angajat, provoaca o dauna minora ... (vezi toată discuția)