avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 168 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Document constatator negativ
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Document constatator negativ

Imi puteti spune cineva in momentul primirii unui document constatator negativ ca urmare a rezilierii unui contract., cat timp nu mai pot participa la licitatii. Deoarece in momentul participarii la licitatie AC ma poate respinge. Dar exista un timp dupa care mai poti participa la licitatii?
Cel mai recent răspuns: Faneli , utilizator 11:35, 6 Martie 2018
Pe OUG 34/2006 era de 2 ani.
Art. 97¹ alin. 2² din H.G. nr. 925/2006 prevede obligația comisiei de evaluare de a analiza dacă documentul constatator îndeplinește condițiile cumulative prevăzute de art. 181 lit. c¹ din O.U.G. nr. 34/2006, respectiv dacă:

(i) în ultimii 2 ani, (ii) nu şi-a îndeplinit sau şi-a îndeplinit în mod defectuos obligaţiile contractuale, (iii) din motive imputabile ofertantului în cauză, (iv) fapt care a produs sau este de natură să producă grave prejudicii beneficiarilor acestuia.

Art. 166 alin. 8 din H.G. nr. 395/2016 prevede de asemenea obligația comisiei de evaluare de a analiza dacă acesta reflectă îndeplinirea condiţiilor cumulative prevăzute la art. 167 alin. 1 lit. g) din legea 98/2016, atunci când ia decizia de respingere a unui candidat/ofertant, pe baza unui asemenea document constatator, respectiv dacă:

(i) operatorul economic şi-a încălcat în mod grav sau repetat obligațiile principale ce-i reveneau în cadrul unui contract de achiziţii publice, al unui contract de achiziții sectoriale sau al unui contract de concesiune încheiate anterior, (ii) aceste încălcări au dus la încetarea anticipată a respectivului contract, plata de daune-interese sau alte sancţiuni comparabile;”.
3 ani. Vezi art. 167 alin (1) lit. g) coroborat cu art. 171 alin (5) lit. b) din Legea 98/2016.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitii publice - intrebare bigi bigi Buna ziua Va rog sa ma lamuriti intr-o problema care tine de sfera achizitiilor publice. La o licitatie unde se solicita prezentare de mostre pt. toate ... (vezi toată discuția)
Foarte interesant - document constatator nefavorabil Dixon Dixon Buna ziua! Am o problema destul de complicata si am nevoie de un sfat! Firma la care lucrez a primit un document constatator nefavorabil, pentru nerespectare ... (vezi toată discuția)
Achizitie publica -ofertant neserios aditzaabm aditzaabm buna ziua!am si eu o problema cu un participant la licitatiile publice electronice de achizitie pe care le-am desfasurat. Acesta intotdeauna reuseste sa ... (vezi toată discuția)