avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 315 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Servitute de trecere prin teren al nimanui
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Servitute de trecere prin teren al nimanui

Pentru stabilirea unui drept de servitute printr-un teren care nu are deschisa o cartea funciara si are doar numar topografic cui ma adresez ?
Pe cine chem in judecata ?
Ultima modificare: Duminică, 25 Februarie 2018
ginberto, utilizator
Cel mai recent răspuns: ginberto , utilizator 18:07, 25 Februarie 2018
Ca sa aflati situatia juridica a terenului cu pricina, trebuie sa faceti o cerere catre primaria de sector dar si catre primaria capitalei daca locuiti in Buc. . Ca sa fie acceptata aceasta cerere trebuie sa va declarati si sa dovediti calitatea /interesul pentru solicitare.

Va trebui sa intiati o actiune in instanta avand ca obiect ,granituire sau revendicare,cu cert. de grefa al acestei actiuni puteti obtine date cu privire la propietar si-l puteti chema in judecata.
Initial actiunea va trebui indreptata, pt. ca nu cunoasteti propietarul, impotriva statului roman prin Ministerul Fin.Pbl.

Nu luati de buna ce am spus,asa am procedat eu ca sa aflu date despre un teren fara acte.
Ma desparte de calea publica cam 15 m prin acel teren.
De la primarie mi s-a spus verbal ca nu este (inca) al lor iar la cartea funciara apare doar un nr. top.
Asadar cum imi pot asigura cu acte accesul prin acel teren ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suprapunere de terenuri lazflo lazflo Buna ziua. In anul 2006 am cumparat un teren in urma unei licitatii publice, primind toate hartiile oficiale de la cadastru: carte funciara, schita, titlu de ... (vezi toată discuția)
Vecinul a mutat gardul OanaBianca OanaBianca Buna ziua. In trecut am mostenit o casa la tara in care locuiesc ocazional. Pentru a avea acces la casa se intra de pe strada principala pe o ulita infundata. ... (vezi toată discuția)
Probleme cu vecinii arysiso arysiso Buna ziua Am cumparat o bucata de pamant pentru a da drumul la constructia unei case. Am toate actele ok, si acum adunam acte pentru autorizatia de ... (vezi toată discuția)