avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Accident si conducere fara permis
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Accident si conducere fara permis

Un prieten de 17 ani a condus fara permis cu proprietaru masinii de 18 ani care nici el nu are permis dar are orasul pe 20 martie , soferu a scapat masina de sub control si a intrat in niste linii de tren (a zburat peste ele) nu a lovit pe nimeni , nu a distrus nimic doar masina e lovita si tin sa precizez ca nu era pe un drum public era pe langa o gara de cartier loc ne asfaltat fara semne rutiere sau etc
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 13:31, 22 Octombrie 2018
Dacă nu era drum public soferul ar avea noroc.
Dar nu ati circulat deloc pe drum public până acolo?
Ultima modificare: Duminică, 25 Februarie 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Pai proprietaru a condus in cartier si cand am ajuns pe drum i-a dat lui , si dupa ce a bagat-o peste linii au scos-o si au lasat masina acolo dar politia de la gara i-a luat numere cu japca a doua zii cand au verificat masina asa din curiozitate si a vazut ca e lovita
Amandoi vor fi urmariti penal si cel care a condus si cel care a incredintat.
ART. 335 c.p.
Conducerea unui vehicul fără permis de conducere
(1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de către o persoană care nu posedă permis de conducere se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.
(2) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv ori al cărei permis i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.
(3) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi persoana care încredinţează un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care ştie că se află în una dintre situaţiile prevăzute în alin. (1) sau alin. (2) sau sub influenţa alcoolului ori a unor substanţe psihoactive*).

Pai pe drumuri publice , dar noi nu eram pe drum public
Conform OUG 195/2002, drumul public este orice cale de comunicaţie terestră, cu excepţia căilor ferate, special amenajată pentru traficul pietonal sau rutier, deschisă circulaţiei publice, drumurile care sunt închise circulaţiei publice sunt semnalizate la intrare cu inscripţii vizibile.
Daca dvs considerati ca nu este drum public, exercitati-va apararea in acest sens, oricum, in mod evident ati condus si pe un drum public la un moment dat...

Alte discuții în legătură

Incredintarea unui autovehicul unei persoane majore fara permis de conducere sorinaa1 sorinaa1 Buna ziua. Va rog frumos daca se poate sa ma ajutati Pe data de 04/09/2016 am lasat pe cineva sa imi conduca masina cca 50 m pe un drum de tara, ne-asfaltat ... (vezi toată discuția)
Ce risc dacă am dosar penal clasat cu permisul reținut dacă sunt prins cu dovada expirată? MrSarakuz MrSarakuz Am un dosar penal pentru autovătămare ce a fost clasat. În curând îmi expiră dovada înlocuitoare a permisului de conducere. Nu am timp să merg să ... (vezi toată discuția)
Incredintarea unui autovehicul unei persoane minore care nu poseda permis de conducere FlorinVlad7 FlorinVlad7 Buna ziua, va rog foarte mult sa ma ajutati!! Am lasat pe cineva sa imi conduca masina cu mine in dreapta stiind ca nu are permis si e minor avand varsta de ... (vezi toată discuția)