avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Inculpat pentru consum de droguri
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Inculpat pentru consum de droguri

Buna ziua! Numele meu este Ciprian, in urma cu 6 luni am fost citat de către cei de la DIICOT pentru infracțiunea de de deținere și consum de droguri (marijuana). M-am prezentat la termen, Am recunoscut fapta si acum două săptămâni mi-a ajuns acasă si rechizitoriul. Tin sa mentionez ca am fost înscris si in programul de prevenire si evaluare Antidrog. Intrebarea mea este cu ce voi fi sancționat ? Fapta va rămâne în cazier ? Sincer sa fiu nu as vrea sa ma prezint la viitorul termen din instanța pentru ca imi e frica de persoana condamnată. Se poate face ceva sa nu fiu prezent la proces ? Nu as vrea sa mai dau alte declaratii. Multumesc anticipat !

P.S: Daca imi iau un avocat este vreo sansa sa ma poata ajuta sa scap cu basma curata ? Sau asta iese din discuție
Ultima modificare: Marți, 27 Februarie 2018
CipaNo, utilizator
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 12:31, 27 Februarie 2018
Dosarul se afla in procedura de camera preliminara, aveti dreptul sa formulati în scris cereri şi excepţii cu privire la legalitatea sesizării instanţei, legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de către organele de urmărire penală.
Angajati-va avocat si discutati cu acesta strategia apararii. Daca nu va prezentati la judecata, riscati sa fiti condamnat la o pedepsa in regim de detentie.
Uzati de procedura abreviata a recunoasterii invinuirii, recunoscand fapta ce va este imputata.

Pedeapsa prevazuta de lege este redusa cu 1/ 3, in cazul inchisorii, si cu 1/4 in cazul amenzii penale.

(marijuana reprezinta un drog de risc).



Se poate dispune o amenda penala.Aceasta reprezinta antecedent penal.


SECŢIUNEA a 3-a
Amenda

Art. 61

Stabilirea amenzii

(1) Amenda constă în suma de bani pe care condamnatul este obligat să o plătească statului.

(2) Cuantumul amenzii se stabileşte prin sistemul zilelor-amendă. Suma corespunzătoare unei zile-amendă, cuprinsă între 10 lei şi 500 lei, se înmulţeşte cu numărul zilelor-amendă, care este cuprins între 30 de zile şi 400 de zile.

(3) Instanţa stabileşte numărul zilelor-amendă potrivit criteriilor generale de individualizare a pedepsei. Cuantumul sumei corespunzătoare unei zile-amendă se stabileşte ţinând seama de situaţia materială a condamnatului şi de obligaţiile legale ale condamnatului faţă de persoanele aflate în întreţinerea sa.

(4) Limitele speciale ale zilelor-amendă sunt cuprinse între:

a) 60 şi 180 de zile-amendă, când legea prevede pentru infracţiunea săvârşită numai pedeapsa amenzii;

b) 120 şi 240 de zile-amendă, când legea prevede pedeapsa amenzii alternativ cu pedeapsa mchisorii de cel mult doi ani;

c) 180 şi 300 de zile-amendă, când legea prevede pedeapsa amenzii alternativ cu pedeapsa închisorii mai mare de 2 ani.

(5) Dacă prin infracţiunea săvârşită s-a urmărit obţinerea unui folos patrimonial, iar pedeapsa prevăzută de lege este numai amenda ori instanţa optează pentru aplicarea acestei pedepse, limitele speciale ale zilelor-amendă se pot majora cu o treime.

(6) Fracţiile stabilite de lege pentru cauzele de atenuare sau agravare a pedepsei se aplică limitelor speciale ale zilelor-amendă prevăzute în alin. (4) şi alin. (5).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Posesie marijuana. rezz121 rezz121 Aproximativ acum 3 luni si jumatate am fost prins la un festival din Constanta cu 2 tigarete rulate care contineau marijuana. Cantitatea totala era undeva la ... (vezi toată discuția)
Consum și deținerea de marijoana Din păcate Din păcate În urma cu 3 săptămâni am fost oprit pentru un,, control de rutina \'\' în urma unui test anti drog am fost dus la probele de urina unde mi au ieșit ... (vezi toată discuția)