avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu paternal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu paternal

Buna ziua, la nasterea copilului am solicitat cele 5 zile de concediu care stiam ca mi se cuvin , iar raspunsul conducerii a fost ca regula lor interioara aproba doar 3 zile, nicidecum 5 . De puericultura nici nu mai vorbim .... au acest drept ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:04, 27 Februarie 2018
Buna ziua,
Conform HG 244/10.04.2000 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii concediului paternal nr. 210/1999, solicitarea pentru acordarea concediului paternal se adresează în scris, în primele 8 săptămâni de la naşterea copilului, conducerii unităţii în care tatăl îşi desfăşoară activitatea.
Tatăl copilului nou-născut, care participă efectiv la îngrijirea acestuia, are dreptul la un concediu paternal plătit de 15 zile lucrătoare, prin majorarea duratei concediului paternal de 5 zile lucrătoare cu încă 10 zile lucrătoare, dacă a obţinut atestatul de absolvire a unui curs de puericultură.
Daca angajatorul nu vrea sa va acorde aceste concediu paternal legal, puteti sa faceti o sesizare la Inspectoratul Teritorial de Munca.

Ultima modificare: Marți, 27 Februarie 2018
IULIA NEDELCU, Consultant resurse umane
Nu au acel drept ... orice regula interna care contravine legii este lovita de nulitate absoluta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zile libere tata la nasterea copilului friday_325 friday_325 Buna ziua, ma intereseaza daca in calitate de angajator sunt obligat sa acord 5 zile de concediu tatalui, la nasterea unui copil, daca nu exista contract ... (vezi toată discuția)
Zile libere pentru tatici la nasterea copilului Kitzmiler Kitzmiler Buna ziua. As vrea sa stiu daca s-a modificat numarul de zile libere acordate taticilor la nasterea copilului de la 5zile la 10zile. Multumesc! (vezi toată discuția)
Legea concediului paternal lani lani Va rog sa ma lamuriti intr-o problema: in legea 210/1999 a concediului paternal se specifica in art.1 alin.2 ca tatal copilului nou nascut are dreptul la un ... (vezi toată discuția)