avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Este vinovat sau nu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Este vinovat sau nu

Buna ziua, as avea o intrebare la adresa dumneavoastra, mai bine spus o problema la care nu am de unde sa fac rost de un raspuns sincer si mam gandit ca poate ma puteti ajuta cu un raspuns la niste intrebari.
Sunt viitoare sotie de militar si acum cateva zile sotul meu a avut cateva problema la unitatea sa.
Problema si intrebarea consta in faptul daca primeste o alerta de prezentare la munca dar cu cateva ore inainte îi se stricase telefonul si nu a primit apelurile de la unitate este vina lui? Se poate pedepsi?
Va intreb deoarece cei de acolo au spus ca este o infractiune desi au vazut a doua zi cu ochii lor ca sa stricat acel telefon.
Doi, daca colegii aveau numarul meu de telefon si alerta a fost la 7 seara iar colegii au sunat la 23:35 seara..este adevarat ca puteau apela la numarul meu din prima? Si ca nu era nevoie sa se faca comisie precum ca este o infractiune faptul ca nu a raspuns la telefonul sau acesta fiind defect?
Trei, daca un om este mai mic in grad, practic un simplu soldat asta permite plutonierilor sau comandantiilor de companie sa il insulte sau sa il preseze mereu la orice minut si sa ii caute greseli la care nu au dovezi si doar acuza?
Patru, daca in viata persoanala stau in chirie si sa intamplat ca proprietari sa fie niste oameni rai care voiau doar bani si au adus acuzatii false la adresa sotului meu la unitate sunand personal comandantul, cei de la unitatea au dreptul sa il oblige sa dea bani acelor oameni sau sa acuze fara ca acestia sa aiba dovezi iar noi sa avem dovezi clare cu minciunile lor ma refer minciunile proprietarilor?
Si ultima intrebare cei din unitate incepand cu colegi si plutonieri sau comandanti de companie au dreptul de a ma vorbi pe mine si asi bate joc de un om bolnav ca sotul meu sau mai bine spus au dreptul sa ma acuze ca ini fac legea cu mana mea desi nu.ma cunosc, nu ii cunosc nu au dovezi, vorbesc fara ca sa stie nimic ?! Afirmand ca imi fac legea cu mana mea referitor la fosti proprietari unde am stad deoarece am inregistat cand ne jicnea si pe.mine si pe sotul meu, tipau la.noi si nu ieseau din casa tinand usa incuiata, plus ca facut poze la anumite indici care indica ca voiau sa ne fure de bani?!
Si am uitat sa specific daca comisia fara dovezi doar acuzati ca cele pe care vi le.am spus a decis sa ii desfaca contractul de munca cu litera i, asa sau exprimat ...au dreptul?
Si as vrea sa stiu daca intradevar este vinovat sau nu in urma celor scrise mai sus...daca nu ce poate face ca sa nu piarda locul de munca.

Alte discuții în legătură

Poze facebook VasilicaToma VasilicaToma Buna ziua.Eu am contul de Facebook \"privat\" continand poze pe care doar prietenii le pot vedea.De ceva timp,insa \"un binevoitor\" a dat o poza ... (vezi toată discuția)
Desfacerea contractului de munca cu litera i ciureacaty ciureacaty Buna ziua, De 4 luni am incheiat un contract de colaborare cu o firma de publicitate, eu fiind hosstesa (asta inseamna ca trebuia sa fac promotii la tigari) m ... (vezi toată discuția)
Prins intr-o altercatie mario...mario mario...mario Sora mea trece printr-un proces de divort cu minori cu fostul sot . Dupa incheierea unei infatisari de apel, sora mea a vrut sa vorbeasca cu fetita ei, dar ... (vezi toată discuția)