avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... 17 ani. Pot pleca de acasă?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

17 ani. Pot pleca de acasă?

Bună ziua. Am 17 ani și 4 luni, și de ce va vreme nu mă mai înțeleg atât de bine cu mama mea, și mi-a spus în nenumărate rânduri sa plec, dar știu ca dacă as pleca m-ar vrea înapoi.. Eu sunt cu prietenul meu de 2 ani jumătate și as vrea sa mă mut la el, dar nu știu dacă ea mă poate lua înapoi dacă vrea.. Din câte am citit după vârsta de 16 ani poți decide singura unde vrei sa locuiești, dar nu sunt sigura.. Îmi poate spune cineva sigur daca mă poate lua înapoi dacă vrea..
Ultima modificare: Miercuri, 28 Februarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: icealinutza , utilizator 21:26, 1 Martie 2018
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Presupun că mama v-a spus să plecați în momente mai tensionate și consider că nu era chiar dorința reală a dânsei. Sunt convnsă că toate neînțelegerile actuale au la bază acel celebru conflict dintre generații, unde părinții văd într-un anumit mod lucrurile, iar copiii au o cu totul altă viziune. Dvs. acum vă doriți să deveniți o persoană independentă, să scăpați de sub tutela mamei și să fiți alături de băiatul iubit cât mai curând. Cu siguranță mamei nu-i surâde această idee, având în vedere grija părintească pentru dvs. de a vă continua școala și a avea un viitor cât mai bun. Și pe dvs. ar trebui să vă preocupe aceste aspecte, întrucât ar fi benefic acest lucru și pentru cel cu care vă doriți să fiți alături, dacă veți forma un cuplu și poate veți avea o căsnicie. Acum, dvs. sunteți totuși persoana care ia decizia, însă ar trebui să știți că, minoră fiind încă, potrivit legii aveți domiciliul legal la părinții dvs. Pentru a putea locui în altă parte ar trebui să mergeți la instituția numită DGASPC din cadrul primăriei și să le povestiți despre intenția dvs. și să le solicitați sfatul și chiar sprijinul.
Mulțumesc pentru răspuns. Țin sa menționez ca vreau sa termin liceul, am note foarte bune, sunt prima pe clasa, vreau sa iau bacul și sa merg mai departe la o facultate. Eu locuiesc cu mama, sora și tatăl meu vitreg, iar cel natural este plecat în Italia, relația mea cu acest băiat i-a plăcut mamei mele pana acum ceva timp, când eu am avut o mica disputa cu el, dar am rezolvat-o intre noi, de atunci ea sa pus cu totul impotriva.. Unul dintre motive cred ca ar fi și faptul ca prietenul meu mai tine legătura cu tatăl meu bun, pe care mami nu îl agreează, iar el îi spunea unele lucruri care ni se intamplau, și de aici toată ura mamei.. Am încercat sa stau de vorba cu ea, sa ajungem la o cale de mijloc, sa îi spun ca țin mult la el și ca este persoana cu care pot discuta deschis pe orice tema și ca nu vreau sa pun punct relațieîn cu el.. Dar îmi tot repeta ca o sa mă despart de el ca așa vrea ea.. mi-a luat și simul, iar din casa nu mai am voie sa ies.. Când pleca undeva pur și simplu incuie ușa.. lucrurile astea m-au determinat sa iau o astfel de decizie
Stimată domnișoară, păreți o tânără cu capul pe umeri iar doamna Ana Cristina Margu va îndrumat foarte bine!
Personal m-ar interesa dacă ați vorbit cu tatăl dumneavoastră natural, în caz că sunteți în relații de comunicare bune cu acesta și care este situația domiciliului actual, este exclusiv proprietatea mamei sau spațiul este deținut ca proprietate comună de mama dumneavoastră și tatăl dumneavoastră pentru că-n această ultimă situație tatăl dumneavoastră natural ar avea un cuvânt de spus vizavi de "posibila dumnevoastră evacuare din casă" după vârsta de 18 ani și am să mă explic mai jos.
Uneori relațiile la distanță, chiar și de lungă durată (2 ani și jumătate) cum este cazul dumneavoastră, funcționează foarte bine după momentul când cei doi parteneri încep să împartă zi de zi același spațiu, dar sunt din nefericire cazuri destul de multe când aceste relații se deteriorează rapid după acest pas iar motivele sunt multiple. In această idee v-am întrebat cele de mai sus, adică ce veți face dacă relația nu va mai funcționa după momentul mutării împreună cu prietenul dumneavoastră? Unde veți merge și cum vă veți câștiga existența... mai ales că doriți să urmați și o facultate, lucru relativ ușor dacă părinți (sau unul dintre părinți) vă susțin și mai greu în cazul în care nu veți mai avea nicio susținere.
Repet, urmați sfatul doamnei Ana Cristina Margu iar ca o persoană responsabilă ce sunteți înainte de a lua o decizie trebuie să luați în calcul toate variantele, chiar și cele nefavorabile ce ar putea să apară!
Ultima modificare: Joi, 1 Martie 2018
icealinutza, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am 16 ani si vreau sa ma mut Ilynna Ilynna Sunt sigura ca a-ti mai auzit o gramada de subiecte pe tema \'\'Vreau sa ma mut\'\', si cu siguranta de la fete de 16 ani care vor sa se mute cu iubitul, la ... (vezi toată discuția)
Pot pleca de acasa la 17 ani? Elena Delia Elena Delia Buna ziua, sunt din Bucuresti si am nevoie doar sa imi raspundeti la niste intrebari, pentru ca nu imi permit sa platesc un avocat... dar va rog sa cititi ... (vezi toată discuția)
Interventia politiei madamadalina madamadalina Buna seara. Am si eu o intrebare sunt minora am 17 ani si vreau sa ma mut inpreuna cu prietenul meu care este major dar parinti mei nu ma lasa daca eu plec de ... (vezi toată discuția)