avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Finantare pentru preluarea unei firme !
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Finantare pentru preluarea unei firme !

Sa spunem ca am gasit o firma ( cu active si pasive, cu angajati ), patronii vor sa vanda businessul .

Intrebarea e mai ciudata , unde gasesc un investitor care sa ma ajute sau sa ne ajute sa preluam o astfel de afacere ?

Ms.
Cel mai recent răspuns: FREDU FIN , Consultant fiscal 20:36, 1 Martie 2018
Depinde ce va doriti. Un investitor presupune sa faca parte din business-ul pe care doriti sa il cumparati. Daca investitorul vine cu 80 % din suma si va dori 80 % din partile sociale, ce faceti?
Depinde si de business: este un business de viitor? Puteti incerca sa intocmiti un proiect si sa participati cu el in campanii de crowdfunding ( seedrs de exemplu ). Puteti contacta si site-urile de business angels. Dar repet: va trebuie un proiect beton, estimari financiare, etc.. Nu cred ca va investi nimeni daca nu i se prezinta date reale.
Businessul este pe piata din Romania din 1992-1994 , cifra de afaceri pe 2017 este de 2 milioane de euro, datoriile de 150.000 de euro,Veniturile firmei de peste 2 mil. de euro si cheltuielile de pan ain 2 mil. de euro, activele firmei sunt de peste 1 milion de euro . Din cate am inteles unul din actionari vrea sa iasa din firma sau vrea sa bage firma in insolventa.


in ce consta businessul , este o fabrica care se vinde cu active cu tot , utilaje si echipamente , se pot prelua vechii angajati-40 la numar si se poate merge lejer mai departe . In acest domeniu cifra de afaceri per an trece de 4-5-20-50 de milioane de euro daca te pozitionezi bine in piata !

Ultima modificare: Joi, 1 Martie 2018
FREDU FIN, Consultant fiscal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exista concetrare economica? Mihai Valentin Neagu Mihai Valentin Neagu Salutare tuturor...Va solicit opinia in urmatoarea problema: O societate comerciala care desfasoara activitati de broductie distributie si vanzare a unui ... (vezi toată discuția)
Dreptul concurenței alventani alventani Bună ziua, În cazul unei societăți românești cu cifră de afaceri de aprox 4 mil euro/an, dacă asociatul unic achiziționează 85% dintr-o altă ... (vezi toată discuția)
Societate comerciala srl kajan.barna kajan.barna vreau sa infintezi un srl in ianuarie 2010 vreau sa stiu daca in 2010 trebuie sa platesc taxa forfetara asa stiu ca in anul in care este infintata firma nu se ... (vezi toată discuția)