bun ziua
as dori daca se poate sa ma ajutati cu un raspuns
impreuna cu sotul meu am construit o casa pe terenul socrului-pe numele acestuita
Daca ar fi sa divortam9dupa 18 ani de casatorie) cum se va proceda ?voi obtine jumatate din casa? sau voi obtine ceva?
multumesc
Casa pe numele socrului insemna ca toate aprobarile ( autorizatie de constructie, apa, gaze etc) sunt pe numele acestuia...Prin urmare sotii au doar un drept de creanta vi-a-vi de ce probeaza ca au investit acolo.Altcumva era situatia in cazul icare ficgurau ei ca proprietari.
Daca nu ar exista un drept pecuniar asupra bunului imobil ( asupra caruia nu exista titlu de proprietate pe numele sotilor si care nu este dobandit ca bun comun ci doar reprezinta in fapt bun folosit de catre acestia iar in drept bun apartinand altei persoane) atunci s-ar admite ca orice fel de cuplu casatorit, care ar locui in casa proprietatea altei persoane, chiar si daca ar fi contribuit cu 10% la constructia respectiva, sa devina in caz de divort al sotilor neproprietari bun partajabil.
Asa cum bine a precizat colega mea avocat Antoanela Geaman, la divort si in cazul unui partaj, sotii nefigurand ca proprietari sau beneficiari ai unui contract de dobandire a constructiei, au doar un drept pecuniar asupra contributiei fiecaruia la edificarea constructiei.
Contract de donatie
barbie22
buna ziua ,
inante de casatorie sotul meu a dobandit un teren prin donatie. acum noi ne-am casatorit si vrem sa construim o casa pe cel teren. as vrea sa stiu ... (vezi toată discuția)
Divort
ContSters86398
buna ziua,
ad dori sa-mi raspundeti la o intrebare va rog
impreuna cu sotul meu avem o casa construita de noi dar pe terenul socrului(iar dupa decesul ... (vezi toată discuția)