avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... 10 ani de la viol. Pot să fac acum plângere penală?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

10 ani de la viol. Pot să fac acum plângere penală?

Buna ziua. Acum 10 ani, adica la 18 ani, am fost constransa sa intretin relatii sexuale de catre un barbat cu 10 ani mai mare decat mine. Fapta se intampla pe 30 decembrie 2008 iar pe 31 decembrie 2008 am devenit majora. Sunt inca traumatizata de acest eveniment. Imi amintesc cum tremuram si il rugam sa se opreasca. Pot sa l acuz de viol dupa tot acest timp ?
Ultima modificare: Marți, 6 Martie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: IPopesxu , utilizator 16:43, 6 Aprilie 2024
De fapt, in Olanda pot fi audiati terti drept martori, carora persoana le-a comunicat in trecut ca a fost violata. Dar nu garanteaza condamnarea, sunt mai multi factori care conteaza (e ceva de felul cuvantul ei contra cuvantului lui).
Sper ca intre timp ati reusit sa gasiti un fel de pace fata de ce vi s-a intamplat.

Sunt si eu in aceasi situatie - am fost victima unui viol acum 10 ani si am fost atat de traumatizata ca abia acum pot macar sa vorbesc despre asta, ca sa nu mentionez cat de imposibil mi se pare sa ma duc la politie si fac plangere (chiar daca as putea sau ar conta).
Cred ca sistemul nostru nu intelege cat de dificil si complicat este pentru victime. Am fost in stare de soc ani de zile, am avut probleme de sanatate din cauza faptului si a trebuit sa fac terapie si tratamente ani de zile ca sa pot sa inteleg ce mi s-a intamplat. De asta nu am putut sa merg la politie cand s-a intamplat.
Si intre timp faptuitorul isi vede de viata.
Iar eu nu am cum sa obtin vreun fel de dreptate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Relatie cu minora de 15 ani- consecinte? vlad2164 vlad2164 am 21 de ani si am o relatie cu o fata de 15 ani.parintii ei ne ameninta ca ne despart si ca o sa ajung la politie pentru corupere.fata le zice ca nu are ... (vezi toată discuția)
Prea tarziu pentru un denunt?? Sonji Sonji [b]Buna. Am doua nelamuriri.[/b] [b]1.[/b] De aproximativ un an, mai exact din luna Iulie a anului trecut, am la cunostinta o fapta grava. Cunosc ... (vezi toată discuția)