Am incheiat o promisiune bilaterala de vanzare-cumparare pentru un apartament la care am platit si un avans de 30000 euro cu termen de perfectare a contractului de 01.03.2018.
Am incheiat un act aditional la promisiunea bilaterala de vanzare-cumparare prin care se prelungeste termenul de perfectare a contractului de vanzare-cumparare cu 3 luni pana la data de 4.06.2018 cu posibilitate de prelungire cu inca 3 luni prin act aditional (cu acordul partilor).
Potrivit dispozitiilor art. 1669 Cod Civil dreptul la acțiune se prescrie în termen de 6 luni de la data la care contractul trebuia încheiat.
Intrebarea mea este: Dreptul la acțiune pentru darea in judecata curge de la data prevazuta in actul aditional de 4.06.2018 sau de la data din promisiunea de vanzare-cumparare de 01.03.2018?
Va multumesc.
Va multumesc pentru raspuns. Banuiesc ca daca inchei un nou act aditional cu termen de perfectare a contractului de vanzare -cumparare pana in data de 4.09.2018 dreptul de actiune in judecata curge de la aceasta data (adica am dreptul sa il dau in judecata pana la data de 4.02.2019?
Multumesc