avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1154 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Promisiune de vanzare-cumparare , Act aditional ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Promisiune de vanzare-cumparare , Act aditional Dreptul la actiune in functie de termen

Am incheiat o promisiune bilaterala de vanzare-cumparare pentru un apartament la care am platit si un avans de 30000 euro cu termen de perfectare a contractului de 01.03.2018.
Am incheiat un act aditional la promisiunea bilaterala de vanzare-cumparare prin care se prelungeste termenul de perfectare a contractului de vanzare-cumparare cu 3 luni pana la data de 4.06.2018 cu posibilitate de prelungire cu inca 3 luni prin act aditional (cu acordul partilor).
Potrivit dispozitiilor art. 1669 Cod Civil dreptul la acțiune se prescrie în termen de 6 luni de la data la care contractul trebuia încheiat.
Intrebarea mea este: Dreptul la acțiune pentru darea in judecata curge de la data prevazuta in actul aditional de 4.06.2018 sau de la data din promisiunea de vanzare-cumparare de 01.03.2018?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cristian Eneeee , utilizator 09:40, 2 Martie 2018
Termenul va incepe sa curga de la data prevazuta in actul aditional.
Va multumesc pentru raspuns. Banuiesc ca daca inchei un nou act aditional cu termen de perfectare a contractului de vanzare -cumparare pana in data de 4.09.2018 dreptul de actiune in judecata curge de la aceasta data (adica am dreptul sa il dau in judecata pana la data de 4.02.2019?
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expirare antecontract vanzare cumparare razvan1985 razvan1985 Buna ziua, Am semnat anul trecut un antecontract pentru o boxa intr-un imobil nou. Actul a expirat intre timp, Apartamentul l-am cumparat deja Pana acum ... (vezi toată discuția)
Hotarare care sa tina loc de act autentic PaulHaiducu PaulHaiducu Buna ziua! Care sunt conditiile pentru a cere instantei o Hotarare care sa tina loc de act autentic. In 2011 am cumparat un teren extravilan, printr-un act ... (vezi toată discuția)
Promisiune bilaterala de vanzare- cumparare MADALINAOPREA2000 MADALINAOPREA2000 In noiembrie 2014 am incheiat o promisiune bilaterala de vanzare cumparare imobil cu teren cu plata unui avans pentru a-si putea perfecta actele in decurs de ... (vezi toată discuția)