avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Inscris pentru judecare in lipsa
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Inscris pentru judecare in lipsa

Am primit recent (in urma cu 2 luni) o somatie de plata a unei amenzi, pentru o fapta pe care nu am comis-o. E vorba de tulburarea ordinii publice in Cluj Napoca (nu am fost niciodata in acest oras), in urma cu doi ani, in aprilie 2007. Pe procesul verbal existau datele mele din buletin, dar era semnat de un martor pe care nu il cunosc.

Nu am primit niciodata procesul verbal acasa, desi la Circa Financiara mi s-a spus ca figurez ca si cum ar fi semnat un imputernicit, Ana, pentru primirea procesului verbal la domiciliul meu (nu a locuit nici o Ana vreodata la domiciliul meu). Am depus prin posta contestatie la somatie in Bucuresti si o contestatie la procesul verbal la Cluj Napoca (am explicat in contestatie ca nu am fost niciodata in Cluj Napoca, si ca nu am primit niciodata procesul verbal).

Am primit citatie atat de la Judecatoria din Bucuresti, cat si din Cluj Napoca. Din pacate nu ma pot prezenta la procesul din Cluj Napoca, si am inteles ca pot trimite un inscris, in cazul in care nu ma prezint la proces. V-as ruga sa ma imi dati cateva detalii legate de acest inscris pe care trebuie sa il trimit (ce trebuie sa contina, cui trebuie sa ma adresez, cum trebuie formulat).

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: juicero , utilizator 21:52, 22 Octombrie 2009



CATRE,
JUDECATORIA _____________________I,
Municipiul _____________, str. ______________, nr. ___., jud. _____

DOMNULE PRESEDINTE,

Subsemnatul contestator ____________, cetatean roman, domiciliat in loc. ___________, str. ____________ nr.____, bl. ____, sc.__, et.__, ap.__, jud._______, identificat cu C.I. seria ______ nr. _____________ / ____________, eliberat de Politia ______________, C.N.P. ____________________, parte in dosarul nr. _____/____/_____ aflat pe rolul Judecatoriei _______________, cu termen de judecata in data de _______________, in calitate de petent, intimat fiind ______________________, avand in vedere dispozitiile art. 242 alin.2 C.proc.civ., solicit ca la termenul din data de ______________, judecarea cauzei sa se faca in lipsa mea, urmand a fi citat pentru termenul urmator.
Totodata, solicit onoratei instante a mi se comunica duplicatul eventualelor inscrisuri depuse de catre intimata, in vederea pregatirii apararilor necesare.

Cu deosebita consideratie,
____________






DOMNULUI PRESEDINTE AL JUDECATORIEI ________________
Judecatoria.......... (o gasiti pe citatie)
Dosar nr. : .... / ... / 2007 (in citatie)
Termen de judecata: ../.. /2008(in citatie)

DOMNULE PRESEDINTE

Subsemnatul .... .... , domiciliat in .............. (adresa unde doriti sa vi se comunice sentinta si eventualele citatii urmatoare), solicit judecarea prezentului dosar in lipsa, conform art. 242, alin. 2 din Codul de Procedura civila.
Semnatura

DOMNULUI PRESEDINTE AL JUDECATORIEI ......

Trimiteti cererea la judecatorie, cu confirmare de primire, ca sa fiti sigur ca au primit-o!
Va multumesc foarte mult pentru raspunsuri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Timbru judiciar si taxa de timbru juicero juicero Am depus o contestaţie la o amendă de 300 RON. Am primit o citaţie, prin care mi se cere să plătesc timbrul judiciar şi taxa de timbru judiciar înainte ... (vezi toată discuția)
Stiati ca? Florin111 Florin111 Dosar nr. R O M Â N I A TRIBUNALUL CLUJ SECŢIA MIXTĂ DE CONTENCIOS ADMINISTRATIV ŞI FISCAL, DE CONFLICTE DE MUNCĂ SI ASIGURĂRI SOCIALE DECIZIA ... (vezi toată discuția)
Prezentare la proces geee geee Buna Mi-a fost spart apartamentul, m-am constituit parte vatamata sau civila ( nu stiu exact care este termenul corect). Am fost citata deja de 3 ori la ... (vezi toată discuția)