avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Întrebare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Întrebare

Bună ziua!
Vă rog să mă ajutați cu un răspuns pentru următoarea situație:
Mama, vârstă 67 de ani, fără stagiu de cotizare, de curând văduvă, fără venituri. Poate beneficia de pensie de urmaș? În lista actelor necesare pentru întocmirea dosarului se face referire și la un certificat de invaliditate de muncă, având vârsta de 67 nu știu dacă acesta mai este necesar sau nu.
Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: marinar72 , utilizator 19:14, 9 Martie 2018
Mulțumesc!
Bună ziua!
O nouă situație pentru care am nevoie de ajutorul dumneavoastră.
Dacă pe lângă pensia de urmaș, mama obține și o pensie de handicap in gradul I de handicap, poate beneficia de amândouă pensii?
Daca este vorba despre indemnizatia de handicap,atunci aceasta se poate cumula cu pensia de urmas.
Da, despre indemnizația de handicap este vorba.
Mulțumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de urmas handsu handsu Unde se depun actele pentru obtinerea pensiei de urmas pentru copii sub 16 ani si care sunt acelea ? (vezi toată discuția)
Pensie urmas vladuta vladuta sotul a decedat fiind pensionar si avand si pensie de handicap de gradul 1,eu neavand nici un venit am dreptul la pensie de urmas?,si daca da ce acte sunt ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmaȘ AndreaMarcht AndreaMarcht Mama mea a decedat anul trecut ( nu din cauza unei boli profesionale ), iar eu, din câte am înțeles, pot obține pensie de urmaș după ea. Întrebarea mea ... (vezi toată discuția)