avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda bec ars+ geam crapat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda bec ars+ geam crapat

Am fost oprit de un politist in localitatea Mizil pe timp de zi. Motivul invocat a fost bec ars si numar acoperit de zapada, dar si parbriz crapat. I-am explicat ca becul functiona cand am plecat din parcare si nu aveam cum sa sesizez ca nu mai functioneaza pe timp de zi, dar si ca am bec de rezerva si il pot schimba pe loc. Parbrizul era crapat, dar pe foaia de la ITP scrie acest lucru, iar crapatura nu impiedica vizibilitatea soferului, iar zapada acoperea numarul deoarece ningea abundent si am sters numarul la ultima oprire. Nici una din explicatiile mele nu a fost luata in considerare si am fost amendat cu 870 de lei si 6 puncte de penalizare. Am scris observatii: Masina era in regula cand am plecat din parcare. La urma, nu am semnat procesul verbal pentru ca nu am fost de acord cu el. Am primit procesul verbal acasa prin posta si surpriza: Procesul verbal era semnat de mine (semnase politistul in locul meu). As vrea sa stiu daca am sanse sa contest procesul verbal. P.S.: Aveam doi martori in masina.
Cel mai recent răspuns: Bulimar Dragos , utilizator 23:17, 2 Martie 2018
Puteti contesta procesul verbal. Functie de probele pe care le aveti, instanta va decide.
Stiam ca il pot contesta, dar voiam sa stiu daca am sanse de castig. Ar fi prima data cand as face o contestatie.

Alexandrina Mihai a scris:

Puteti contesta procesul verbal. Functie de probele pe care le aveti, instanta va decide.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca mai sunteti in termenul de contestatie, puteti face acest lucru, numind si cei doi pasageri (preferabil nu rude apropiate sau angajati ai dvs) care pot depune marturie in favoarea dvs. Prezumtia de veridicitate a procesului verbal se poate rasturna cu acte (in sensul juridic, nu poze cu telefonul) sau martori.
In ce priveste amenda, iarasi daca mai sunteti in termenul de 48 ore, sfatul meu ar fi sa platiti acel minim indicat. Puteti cere restituirea daca aveti castig de cauza si nu va trebui sa o platiti integral in caz contrar
Ultima modificare: Vineri, 2 Martie 2018
CaraD, utilizator
Multumesc!

Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Martie 2018
Manuela Rășină, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda parcare nutu_mutu nutu_mutu Buna ziua. Am si eu o rugaminte . Am o masina pe care o foloseste cumnatul meu . Am primit in data de 06.07.20011(data postei) un proces verbal de ... (vezi toată discuția)
Contestare amenda contraventionala Alexandra Elena Alexandra Elena Buna ziua, astazi am parcat de la ora 9 dimineata la 3 PM si am gasit in parbriz o comunicare de la politia locala a sectorului 1 prin care sunt chemata pentru ... (vezi toată discuția)
Accident cu masina firmei s_marty s_marty am facut accident cu masina firmei. pentru siguranta mea am recurs la politie ca sa nu am discutii cu cei de la parcul auto. dupa declaratiile de vigoare am ... (vezi toată discuția)