avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 121 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... termenul legal de pastrare a pensiei la posta
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

termenul legal de pastrare a pensiei la posta

In data de 27.02.2018 am fost instiintat pentru ridicarea pensiei de la Of.Postal 2 Bucuresti sector 1. Fiind blocat de vreme in alta localitate m-am prezentat in 01.03.2018 si mi s-a comunicat ca dreptul meu dupa 45 de anu de munca a fost returnat. Nu a fost pastrat nici macar 3 zile in Posta Romana. In mod logic din 14 pina la finele lunii ai 15 zile. Ce prevede legea pentru drepturile muncii nostre? Rog concret: lege, articol ... cu referinta numai la pensie.
Cel mai recent răspuns: nickum , utilizator 09:26, 6 Martie 2018
Raspunsul dat de o casa locala pe un astfel de caz:

Aveti acum la postas sau oficiul postal de care apartineti cu domiciliu , diferentele aferente. Trebuie sa aveti in vedere ca aceste sume le gasiti la oficiul postal numai pana la 29.05.2016.
Pensionarii avizaţi la domiciliu, îsi pot încasa pensile până în penultima zi lucrătoare din lună de la ghişeele subunităţilor poştale
In caz contrar, pensiile se întorc la casa teritorială de pensii de unde pot fi solicitate pentru reordonanțare la plată.
[ link extern ]
Am solicitat un raspuns concret: LEGE - ARTICOL - TERMEN LEGAL.
Daca nu exista ... spus ca atare,
Astfel, suntem in fapt, la dispozitia unui postas ... si la a lor intelegere interna ...
Una este sa fii instiintat pe 14 ale lunii pina la finele lunii,
alta este sa fii instiintat pe 27 a lunii care se termina pe 28 !!!
Ce inseamna? Bataie de joc, iresponsabilitate, sfidare si lipsa de respect ? Sau, efectiv nu contam in mintea limitatilor?!
Oricum multumesc pentru indicatii.
Se pare ca in lege nu exista , probabil numai in acordul incheiat in CNPP si Posta Romana.
Multumesc pentru raspunsul clar: Nu prevede legea!
Cei 600 care trebuiau sa fie 300 sunt preocupati de toate ... numai de esential nu, adica: investitii, productie, locuri de munca, drepturi ale cetatenilor, drepturi si reglementari clare pentru pensionari s.a.
Astfel, va trebui sa ne uitam pe geam in asteptarea mariei sale "posta romana" !?
La ce institutii ale statului ne putem adresa cu aceste probleme minore, nimicuri ale celor care au muncit peste 40 de ani ... ?
Cred ca, suntem multi asemenea care vrem sa fim respectati pentru munca depusa, prin lege nu prin intelegeri intre x si y. Este anormal sa fim dependenti de un postas, de o sefa de tura a postei care iti rade in fata ca, NU AI UNDE SA O RECLAMI s.a.
De aceea insist, intrucat trebuie sa luam atitudine si sa ne aparam drepturile muncii depuse.
Multumesc tuturor celor care-mi citesc putinele randuri si ii invit sa lupte pentru solutii corecte si legale in aceasta tara care-si pierde identitatea si poporul, condusa de incompetenti, penali ...

Alte discuții în legătură

Termen legal de pastrare pensie ContSters134221 ContSters134221 In data de 27.02.2018 am fost instiintat pentru ridicarea pensiei de la Of.Postal 2 Bucuresti sector 1. Fiind blocat de vreme in alta localitate m-am prezentat ... (vezi toată discuția)
De ce nu se reglementeaza transmiterea pensiei si a taloanelor de pensie prin mijloace electronice securizate? nickum nickum Din discutiile pina la acest moment, la Intrebarea privind \"Termenul legal de pastrare a pensiei la posta\", nu rezulta reglementari clare care sa protejeze ... (vezi toată discuția)
Contencios - localitate instanta noiklosa noiklosa Am incercat, fara succes, sa obtin doua raspunsuri simple de la un spital, respectiv un oficiu postal, in legatura cu niste probleme ce tin de o ruda defuncta, ... (vezi toată discuția)