avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... despre divort
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

despre divort

Buna ziua la prima infatisare reclamantul nu sa prezentat.Instanta a dat aminare ptr ca nu a semnat cauza cu piritul si autoritatea tutelara.Acum reclamantul nu mai vrea sa divorteze. Se poate sa se respinga cererea de divort chiar dc piritul a depus intimpinare si cerere reconventionala.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 17:12, 3 Martie 2018
In mod normal ar fi trebuit respinsa actiunea reclamantului ca nesustinuta in cazul in care nu a fost prezent in instanta ,urmand sa se continue judecarea reconventionalei.Chiar daca reclamantul ar renunta la cerere iar paratul doreste sa divorteze se va judeca in continuare cererea reconventionala urmand sa fie analizate motivele e divort invocate de parat.Rapunsul este aproximativ deoarece si postarea dvs este neclara .
Daca reclamantul renunta ori nu se prezinta , divortul se va pronunta pe cererea reconventionala .
Astfel.de situații juridice se analizează pe baza pieselor dosarului.
E posibil sa fi fost un viciu de procedură sau alte aspecte...
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Martie 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neprezentare la divorț. Ady eric Ady eric Bună seara. Se poate ca la următorul termen piritul să nu se prezinte\' se judecă cererea reconvențională in lipsa lui. Și mai ales cel care a ... (vezi toată discuția)
Divort de comun acord dinuleasa dinuleasa Buna. Ma aflu in situatia in care, impreuna cu sotia mea am decis ca nu mai putem continua casnicia noastra si am depus o cerere de desfacere a casatoriei de ... (vezi toată discuția)
Divort mar4905 mar4905 Am primit citatie ptr actiune divort deschisa de sotie, actiunea este deschisa de anul trecut in august , si are ca prim termen 21 iunie 2011, ..1)ce se ... (vezi toată discuția)